Cererea de case din lemn masiv s-a dublat

Imobiliare

Cererea de case din lemn masiv s-a dublat

Cererea de case din lemn masiv s-a dublat in prima jumatate din 2008 fata de aceeasi perioada din 2007. "Daca in alti ani persoanele mai in varsta alegeau sa-si construiasca case din lemn masiv si cererea venea cu precadere din strainatate, constatam ca - de la inceputul a.c. - tinerii romani si-au aratat interesul pentru acest tip de constructie. Numarul celor care au facut comanda de case din lemn masiv s-a dublat in prima jumatate a acestui an", a declarat Gabriel Hanganu, director general al firmei.

Casele din lemn masiv sunt mai ieftine cu pana la 20%-50% fata de cele din beton si mai rapid de construit (pentru o locuinta cu suprafata medie cuprinsa intre 100-120 mp, durata de livrare este 60 - 120 zile de la semnarea contractului, iar montarea se face in 7 - 14 zile). "Romanii achizitionau pana anul trecut case din lemn masiv pentru a fi utilizate ca pensiuni agroturistice.

Din acest an, datorita cresterii alarmante a preturilor la case si apartamente, am observat schimbarea cererii catre zona caselor din lemn masiv de locuit permanent si nu sezonier", a adaugat Gabriel Hanganu. Acest tip de constructie este usor de montat in zonele greu de realizat locuinte clasice, ele oferind un filtru biologic ce asigura aer curat in interior si umiditate constanta. "Lemnul are capacitatea de a acumula umiditate din exterior si de a o ceda progresiv la interior cand aceasta scade in atmosfera", a precizat reprezentantul companiei.