Cerere in crestere pentru terenuri de sub 2.000 mp

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

28.02.2008 - Capital

Majoritatea terenurilor destinate constructiilor ce devin obiectul unor tranzactii imobiliare sunt reprezentate de cele cu suprafate cuprinse intre 500 mp si 2.000 mp. “Cea mai mare parte a terenurilor tranzactionate cu rapiditate in jurul Capitalei sunt cele cu suprafete cuprinse intre 500 – 2000 mp”, spune Cornel Farcuta, reprezentant departament terenuri, in cadrul companiei imobiliare EuroMetropola. Aceste parcele sunt solicitate de clientii din categoria upper-middle class, fie in scop personal, fie investitional.

“40% dintre cei care manifesta interes pentru terenurile de 500 – 2000 mp isi plaseaza banii pentru o viitoare investitie si 60% in interes personal. Tendinta pietei pe acest segment este de a creste procentul celor interesati de capitalul plasat in scop personal”, continua reprezentantul EuroMetropola.

In ceea ce priveste zonele cu potential ridicat de crestere si unde sunt concentrate cele mai mari investitii imobiliare pentru categoria terenurilor de pana in 2.000 mp, cele mai multe cereri se inregistreaza in localitati precum Otopeni, Corbeanca, Balotesti, Saftica, Moara Vlasiei, Caciulata, Tancabesti, Peris, Buftea, Crevedia si Darza. “in aceste zone preturile oscileaza intre 50 euro/mp si 200 euro/mp”, afirma Farcuta.

Cautate au inceput sa fie si terenurile din localitatile sudice, adiacente Bucurestiului, in special cele cu deschidere la DN4 (Frumusani si Popesti – Leordeni), unde terenurile se tranzactioneaza cu preturi ce pornesc de la 20 de euro/mp si ajung pana la 200 euro/mp.. O alta zona cu potential ridicat este cea de est, unde pretul terenurilor porneste de la 50 euro/mp si ajunge chiar la 400 euro/mp in Voluntari sau Afumati.