Cele mai atractive piete pentru investitii imobiliare

Imobiliare

22.07.2008 - Evenimentul Zilei
Cele mai atractive piete pentru investitii imobiliare

Moscova si Istanbulul au fost desemnate cele mai atractive doua piete europene de real-estate din punct de vedere al oportunitatii investitiilor si al perspectivei de dezvoltare, se arata intr-un comunicat al PricewaterhouseCoopers. Studiul "Emerging Trends in Real Estate® Europe 2008" contine previziuni asupra pietei europene de real-estate.

Moscova a fost lider si in ceea ce priveste recomandarile de tipul “cumpara” referitoare la orice tip de proprietate, in principal spatii de birouri si retail.
“Aceasta piata are o adancime si o amploare imensa, nimeni nu a inceput nici macar sa zgarie suprafata”, se arata in raport.

Pe locurile urmatoare in topul pietelor de investitii se afla Hamburg si Munich, iar in cel al dezvoltarii, cele doua orase isi inverseaza pozitiile.
Parisul, care a ocupat prima pozitie in clasament in ultimii ani, a cazut pe locul cinci in clasamentul pietelor cu o atractivitate mare a investitiilor si pe locul 6 din punctul de vedere al perspectivelor de dezvoltare.

Potrivit studiului, schimbarea jucatorilor de pe primele pozitii se explica prin dorinta antreprenorilor de a se dezlipi de orasele “Vechii Europe” si de a “investiga noi piete".
Londra a inregistrat una dintre cele mai spectaculoase caderi. Orasul a ajuns pe locul 15 in topul investitiilor si pe 13 in cel al dezvoltarilor. Capitala engleza trece, potrivit specialistilor, printr-o perioada de declin economic similara celei din SUA.
In ceea ce priveste piata imobiliara din Romania, raportul subliniaza ca este inca atragatoare pentru investitori, insa indicatorul de apreciere a ofertei de spatii comerciale a ramas la un nivel de 5-6 ori mai mic decat media europena.