Cel mai ieftin apartament nou, 20.000 de euro

ANALIZE / COMENTARII

Cel mai ieftin apartament nou, 20.000 de euro
Daca Ardealul ofera unele dintre cele mai ieftine oferte de pe piata, in Moldova se pot gasi cele mai scumpe. Preturile unei garsoniere vechi din Capitala variaza intre 30.000 si 40.000 de euro. Cu o suma mult mai mica puteti gasi in provincie locuinte noi cu doua camere.

Locul I

20.000 de euro, apartament cu doua camere de 60 de metri patrati, constructie finalizata in anul 2009, in localitatea Floresti, zona rezidentiala periferica din Cluj-Napoca aflata la cateva minute de oras. „Localitatea beneficiaza de o infrastructura buna, accesul catre oras fiind extrem de facil, este practic imediat langa Cluj-Napoca. Este o zona foarte dezvoltata din punct de vedere rezidential, cu tot ce ai nevoie", declara Doru Lupeanu, partner&senior consultant companiei Fix Up Marketing.

Locul II

30.000 de euro, apartament cu doua camere, semifinisat, aflat in constructie nou finalizata cu suprafata de 57 de metri patrati utili, in Drobeta-Turnu Severin. „Imobilul este intr-o zona periferica, insa foarte decent, dar la un pret cu numai 5.000 de euro mai mare poti achizitiona acelasi tip de apartament, cu aceeasi suprafata, in zona centrala a orasului", spune Georgiana Radoslav, director general al agentiei Georgia Imobiliare.

Locul III

32.000 de euro, apartament cu doua camere, cu o suprafata 60 de metri patrati, in Baia Mare. „Locuinta se afla in zona semicentrala a orasului, iar blocul este abia finalizat, la sfarsitul anului trecut. Este un pret extrem de bun pentru aproape oricine isi doreste o casa noua. La momentul actual, in Baia Mare metrul patrat se vinde la o medie de 520 de euro", explica Virginia Herta, administrator al agentiei imobiliare Gmg Imo.

Locul IV

34.000 de euro, apartament cu doua camere cu suprafata de 65 de metri patrati, in zona centrala din Sighisoara. „Aceste imobile au termen de finalizare jumatatea acestui an si spre surprinderea nostra, pentru o astfel de perioada dificila, cerere chiar exista. Acest gen de locuinta este chiar cautat si pot spune ca se vand, chiar daca acestea vor fi terminate in cursul acestui an", sustine Daniel Oltean, administrator al companiei Diva Imobiliare.

LOCUL V

38.000 de euro, apartament cu doua camere, cu suprafata de 70 de metri patrati, in Arad. „Aceste locuinte sunt in zona centrala a orasului si au suprafete generoase, deci sunt foarte comode si sunt noi, in blocuri terminate in decursul anului 2009", spune Monica Platon, director general al agentiei imobiliare aradene Euromon. La acelasi pret mai este disponibil un apartament nou cu doua camere in Oradea, numai ca diferentele stau in confort si zona.

„Aceste case se afla in zona semicentrala din Oradea, in imobile terminate anul trecut si au 45 de metri patrati", afirma Delia Szabo, manager al agentiei oradene Cardell Imobiliare. Tot la acest pret se gasesc apartamente noi cu doua camere si in Botosani. „O astfel de locuinta se poate achizitiona intr-o zona semicentrala a orasului, cu o suprafata de 55 de metri patrati", completeaza Maricel Maxim, director al Credit Imob.

Iasiul, cel mai scump

In zona centrala din Capitala Moldovei, un apartament cu doua camere dintr-un bloc nou se vinde cu 70.000 de euro, iar locuinta nu are mai mult de 48 de metri patrati utili, potrivit reprezentantilor firmei Terra. Intr-o alta regiune a tarii, o alta oferta scumpa pentru actualele conditii ale pietei se regaseste in zona semicentrala a Constantei. Apartamentul are 65 de metri patrati si costa 65.000 de euro, conform Euroclas Invest.

In Piatra Neamt, un apartament nou cu acelasi numar de camere, situat in zona centrala, in suprafata de 70 de metri patrati, costa 60.000 de euro, potrivit Coldwell Banker Montana.

La acelasi pret, in Galati este disponibila, in zona centrala, o locuinta noua, tot cu doua camere, cu o suprafata de 77 de metri patrati construiti, conform ofertei Centrului de Investitii Imobiliare. Tot la 60.000 de euro, in Timisoara si in Ramnicu Valcea se gasesc apartamente in imobile finalizate in 2009.

In Ramnicu Valcea, o astfel de casa are 60 de metri patrati si se afla in zona semicentrala, potrivit firmei Imobilklass, in timp ce in Timisoara locuinta are 55 de metri patrati utili si se afla in zona periferica, conform Corales Real Estate.