CEC Bank a acordat 11 imprumuturi pentru

Finante Banci

10.08.2009 - Curierul National
CEC Bank a acordat 11 imprumuturi pentru

Peste 8.000 de persoane s-au interesat la CEC Bank de conditiile unui imprumut in cadrul programului "Prima Casa", dintre care circa 400 de clienti continua discutiile cu institutia si au fost contractate deja 11 credite, a declarat presedintele bancii, Radu Ghetea (foto).
"Ne-au intrat peste 8.000 de oameni in banca pentru credite in cadrul programului «Prima Casa». Dintre acestia, circa 400 sunt in contact cu noi si doar 11 au gasit casa, au semnat contractul si cu noi, si cu vânzatorul. Ca individul sa ajunga la banca si sa ia creditul trebuie sa rezolve o serie de probleme inainte, printre care si sa stabileasca care este casa pe care vrea sa o achizitioneze", a spus Ghetea, potrivit Mediafax.
Acesta crede, desi nu are date exacte, ca cei mai multi dintre cei 11 clienti care au contractat credite pentru "Prima Casa" se aflau de ceva vreme in discutii cu banca pentru un imprumut in vederea achizitiei de locuinta.
"Noi am continuat sa dam credite ipotecare. Pâna in luna mai am acordat circa 530 de imprumuturi in valoare de 79 milioane lei. In perioada similara a anului trecut, CEC a dat 638 de credite ipotecare, insumând 80 de milioane de lei. Si foarte important este ca se dau credite in lei", a mai spus presedintele bancii.
Acesta a reiterat faptul ca CEC nu este o banca de valuta, in contextul in care aproximativ 93% din active sunt in lei.
"Avem suficienta valuta ca sa acoperim cerintele acelor clienti care fac importuri sau a celor care solicita credite in valuta si dovedesc ca au venituri in valuta", a afirmat Ghetea.
Presedintele CEC Bank a precizat ca personalul bancii face fata procesarii solicitarilor de credite primite de la persoanele fizice, dar exista o problema in cazul firmelor, pentru ca sunt din ce in ce mai multe solicitari.