Cea mai profitabila companie ieseana a fost, in 2008, societatea Build-Corp

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

     Camera de Comert si Industrie (CCI) Iasi a premiat cele mai profitabile companii locale in anul 2008. Topul Firmelor Iesene a evidentiat cei mai importanti agenti economici locali, pe domenii de activitate.
     Compania "Ceramica" SA Iasi a ocupat si anul acesta primul loc in domeniul industriei, la sectiunea industria produselor primare. "Moldoplast" SA a fost premiata in domeniul fabricarii articolelor din material plastic, iar "Spiroca" SA a ocupat locul intai in domeniul fabricarii cimentului, varului, ipsosului si a articolelor din beton. "Antibiotice" SA a ocupat, si in topul de anul acesta, primul loc in domeniul fabricarii produselor farmaceutice de baza, aceasta fiind urmata de "Fiterman Pharma" SRL si de "Vanelli" SRL. In ceea ce priveste industria mijloacelor de transport, anul trecut cea mai profitabila companie a fost considerata "Remar" SA, iar in industria produselor textile si a tricotajelor cea mai importanta firma a fost Iasitex SA.
     Campionul in ce priveste cifra de afaceri, in economia ieseana, anul trecut, este compania de constructii "Build Corp", cu 486 de milioane de lei, valoare dubla fata de 2007. "Build Corp" este una din companiile aflate sub influenta omului de afaceri Iulian Dascalu si este principalul constructor al obiectivelor de investitii derulate de "Iulius Group" Iasi.
     Urmatoarele pozitii, din punct de vedere al cifrei de afaceri, sunt ocupate de "Antibiotice" SA, cu 215 milioane de lei, "Remat", cu 208 milioane, "Constructii Feroviare Iasi - Grup Colas", cu 184 de milioane lei, si "Com-Beton", cu 152 de milioane de lei.
     In ce priveste perspectivele pentru urmatorul Top al Firmelor, reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Iasi se asteapta la mari schimbari, in conditiile in care anul 2009 a fost marcat din toate punctele de vedere de criza financiara. "Din cauza crizei si a impozitului forfetar, aproximativ 3.000 de firme au fost nevoite sa isi sisteze activitatea. Unele erau, intr-adevar, doar pe hartie, dar daca macar 10% dintre ele ajutau la sustinerea unei familii, atunci masurile care au fost luate nu au fost bune", a afirmat Paul Butnariu, presedintele CCI Iasi.