Cea mai mare tranzactie pe birouri: Transelectrica a inchiriat jumatate de cladire la Piata Unirii, pentru 16,5 euro/mp

Imobiliare

14.01.2010 - Ziarul financiar
Cea mai mare tranzactie pe birouri: Transelectrica a inchiriat jumatate de cladire la Piata Unirii, pentru 16,5 euro/mp

Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica a inchiriat 6.730 de metri patrati in cladirea de birouri Platinum Center din zona Pietei Unirii, reprezentand mai mult de jumatate din suprafata imobilului, aceasta fiind poate cea mai mare tranzactie pe segmentul de birouri semnata in ultimele 12 luni.

"Contractul de inchiriere pentru spatiul din Platinum Center a fost semnat in data de 6 decembrie 2009 pentru o suprafata de 6.730 de metri patrati. (...) Contractul semnat pentru Platinum Center este de 16,5 euro/metrul patrat.
 
In pret sunt incluse amenajarea si partitionarea spatiului. Contractul este semnat pe o durata de cinci ani, cu drept de reziliere la trei ani", a declarat pentru ZF Adrian Baicusi, directorul general al companiei.

Tinand cont de suprafata spatiului si de pret, Transelectrica va plati anual o chirie de peste 1,3 mil. euro.

Reprezentantii dezvoltatorului israelian Dagesh Group nu au dorit sa faca declaratii pe marginea tranzactiei. In cladirea situata in apropierea Pietei Sfanta Vineri isi va desfasura activitatea conducerea companiei, precum si sucursala OMEPA (Operatorul pentru Masurarea Energiei Electrice tranzitate pe Piata Angro).

Pana in vara anului trecut, sediul central al Transelectrica se afla in cladirea Millennium Business Center, care a fost afectata de un incendiu. "Vechiul contract este in curs de reziliere", au precizat reprezentantii Transelectrica.