Ce casa noua alegi sa cumperi

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

04.02.2008 - Cotidianul
Ce casa noua alegi sa cumperi

Complexurile rezidentiale noi ofera atit locuinte cu dotari si finisaje dupa ultimele tendinte, cit si case la rosu, la jumatate de pret.

Dezvoltatorii au inteles ca pe piata sint preferate locuintele cu imbunatatiri si dotari. Acestia ofera viitorilor locatari posibilitatea de a-si alege, dintr-o gama variata, finisajele caselor in care urmeaza sa se mute.

In cazul locuintelor complet finisate sau cu finisaje de lux, pretul pe metrul patrat construit poate fi chiar dublu comparativ cu vilele ridicate la rosu. Insa cumparatorul care achizitioneaza o casa la rosu trebuie sa faca niste investitii minime pentru finisajele care sa ofere un anumit confort. „Casele la rosu, adica fara finisaje, sint mai ieftine. Totusi, acestea pot ajunge in unele cazuri sa coste mai mult decit daca ar fi fost achizitionate «la pachet» cu finisajele. Acest lucru este firesc avind in vedere imbunatatirile ulterioare“, spune Iulian Minciu, PR manager Eurohouse. De asemenea, in cazul caselor la rosu trebuie sa se ia in calcul si durata pina la finalizarea locuintei, care poate incetini semnificativ si daca vila respectiva e destinata locuirii, si daca este destinata inchirierii.

Cumparatorul trebuie sa tina cont si de faptul ca o casa la rosu nu are instalatii electrice, teava de apa si gaze, acestea urmind sa fie adaugate ulterior, pe cheltuiala proprietarului. „Exista in piata si case la rosu care n-au nici cai de acces si nici gard. Cazurile acestea sint destul de des intilnite, in special cind vorbim despre proprietatile amplasate in zonele limitrofe orasului“, spune Andreea Manea, consilier departament rezidential la EuroMetropola.

Lidia Ionita