CBRE Eurisko: Piata imobiliara din Romania nu traverseaza o criza

Imobiliare

08.08.2008 - The Money Channel
CBRE Eurisko: Piata imobiliara din Romania nu traverseaza o criza
Piata imobiliara din Romania nu traverseaza o criza si nici nu a ajuns la saturatie. Aceasta este parerea consultantilor cu expertiza internationala CB Richard Ellis Eurisko. Ei considera ca piata imobiliara de la noi este abia la inceput si mai are nevoie de 20 de ani pentru a ajunge la maturitate.

Comparativ cu restul Europei si Statele Unite, in Romania nu avem de-a face cu o criza imobiliara, spun reprezentantii CB Richard Ellis Eurisko. Ei sustin ca piata de la noi se afla la inceput si are nevoie de aproximativ 20 de ani pentru a ajunge la saturatie. In plus, Romania se confrunta cu o cerere in crestere, in vreme ce in occident piata este matura.

Specialistii imobiliari afirma ca pe piata exista foarte multi cumparatori, care au aprobate creditele, insa prefera sa astepte o ieftinire a locuintelor. Atitudinea cumparatorilor ar determina ritmul foarte scazut al vanzarilor. Specialistii mai spun ca asteptarile cumparatorilor de locuinte noi in ceea ce priveste scaderea preturilor sunt nerealiste, deoarece costurile de constructie sunt mari si in crestere.

Expertii CB Richard Ellis spun ca daca acest ritm va continua, foarte multi dezvoltatori se vor retrage de pe piata, creand un deficit de oferta imens intr-o piata ca Bucurestiul, unde este nevoie de 2-300.000 de apartamente.