CB Richard Ellis confirma de la Londra: Nu parasim Romania

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

28.10.2007 - Daily Business.ro

publicat pe 30.07.2007

 

 

Biroul din Londra al agentiei imobiliare americane CB Richard Ellis a confirmat in premiera, pentru DailyBusiness, ca operatiunile companiei vor continua in Romania, cu toate ca "acordul de reprezentare cu CBRE Romania a expirat".

Oficialii londonezi nu au precizat daca intelegerea cu filiala locala a companiei a fost terminata la termen sau prin decizie unilaterala din partea CBRE Londra.

"CB Richard Ellis poate confirma ca intelegerea oficiala cu CB Richard Ellis Romania a expirat. Ramanem in continuare foarte interesati de piata romaneasca si, in prezent, exploram mai multe optiuni pentru a servi interesele clientilor nostri pe viitor", a spus Claire Barry, purtator de cuvant al filialei londoneze.

Barry a adaugat ca "intre timp, vom continua sa lucram cu clientii actuali in baza acordurilor existente".

CB Richard Ellis a anuntat joi incetarea colaborarii cu filiala romaneasca, fara sa ofere alte amanunte.

"In cateva zile, vom publica un comunicat in care vom explica detaliile acestei situatii. Pana atunci, nu putem face publice alte informatii pe aceasta tema, deoarece managementul CBRE de la Londra ne-a interzis acest lucru", a declarat, joi, pentru DailyBusiness, un oficial al CBRE Romania.

Si reprezentantii filialei locale au dezmintit faptul ca firma-mama ar urma sa paraseasca Romania. "CBRE considera piata imobiliara romaneasca una in plina dezvoltare si isi va continua activitatea", a spus vineri pentru DailyBusiness Roxana Hapan, director de marketing al fostei filiale locale CBRE.

Compania din Romania functioneaza, din 2001, pe baza unui contract de franciza cu CBRE, una dintre cele mai mari agentii imobiliare din lume, cu sediul central in Los Angeles si 300 de birouri in 50 de tari.

Alte nume mari de agentii imobiliare internationale care activeaza in Romania sunt Colliers, DTZ Echinox, Coldwell Banker. Alaturi de agentii precum Eurisko si Regatta, ele formeaza o piata romaneasca a consultantei imobiliare evaluata la circa 50 de milioane de
euro