Cat mai valoreaza mallurile: George Teleman a cumparat 51% din Vitantis si Moldova Mall pentru 5 euro

Imobiliare

04.01.2011 - Ziarul financiar
Cat mai valoreaza mallurile: George Teleman a cumparat 51% din Vitantis si Moldova Mall pentru 5 euro

Fondul de investitii East Balkan Properties, listat pe bursa de la Londra, a cedat pentru suma simbolica de 5 euro pachetul de 51% din firma care detine centrele comerciale Vitantis din Bucuresti si Moldova Mall din Iasi, cumparatorul fiind George Teleman, cel care administreaza de cinci ani activitatea fondului pe piata locala.

Cele doua proprietati au o valoare de piata de 56,8 milioane de euro, dar valoarea datoriilor bancare depaseste aceasta suma, pentru achizitia si dezvoltarea celor doua proiecte East Balkan Properties accesand credite de la UniCredit.

Tranzactia vine la jumatate de an dupa ce fondul austriac de investitii Immofinanz a platit de asemenea 1 euro pentru 85% din firma care dezvolta centrul comercial Polus din Constanta, asumandu-si totodata datorii de circa 40 de milioane de euro la vremea respectiva.

Criza din consum si din piata imobiliara isi face inca simtita in randul dezvoltatorilor, care au investit sume prea mari in proiecte care nu genereaza in prezent veniturile necesare rambursarii imprumuturilor bancare.