Casirom Turda intra in faliment

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

15.07.2009 - Business Standard

Producatorul de ceramica refractara Casirom Turda va incepe procedurile de intrare in faliment, dupa ce creditorii companiei au aprobat, la inceputul lunii iunie, intrarea firmei in faliment, la propunerea administratorului judiciar, societatea RTZ&Partners IPURL.

Casirom a intrat in insolventa in iulie 2007, la cererea firmei Terracom, din Italia, la care societatea din Turda avea o datorie de aproape 535.000 de euro. Decizia a fost luata pe 5 iunie, insa administratorul judiciar al firmei a anuntat Bursa abia ieri, printr-un comunicat in care cere operatorului de piata sa prelungeasca termenul de depunere a situatiilor financiare. Activitatea producatorului de ceramica refractara a inceput in 1949, iar, din 2001, Casirom este listata pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti.

Firma are un capital social de 4,4 mil. lei, divizat in 44,5 mil. actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei. Potrivit celor mai recente raportari, societatea Unimetal SPA din Italia detine 33,36% din actiunile Casirom, iar o persoana fizica, Francesco Andretta, are 13,4% din titluri. In actionariat se mai regaseste firma Elsid Titu, care este controlata de doi oameni de afaceri din Campina, Mihai Tufan si Stelian Anastasescu, prin Metaleuroest.