Casele de vacanta, alternativa turismului neperformant

TENDINTE , Imobiliare

28.10.2007 - Curierul National

publicat pe 30.08.2007

 

PiaÅ£a caselor de vacanţă prinde contur după o stagnare justificată prin reticenÅ£a investiÅ£iilor în acest gen de proprietăţi. Calitatea scăzută a serviciilor din turism a contribuit în mod decisiv la dezvoltarea acestui segment. Încă nu s-a găsit oferta ideală, cu cea mai mare căutare, bătălia dintre preÅ£ ÅŸi confort încheindu-se, de cele mai multe ori, în favoarea preÅ£ului.

La ora actuală, singura clasă socială căreia îi sunt destinate locuinÅ£ele de vacanţă este, potrivit specialiÅŸtilor imobiliari, clasa medie superioară. "Clasa-Å£intă este cea medie superioară. Deocamdată este un segment redus de piaţă căruia îi sunt adresate locuinÅ£ele de vacanţă", ne informează Adriana Chetan, assistant residential sales, în cadrul Eurisko.

Sorin Lăcustă, director proiecte rezidenÅ£iale la Regatta, spune că "upper middle class este, fără discuÅ£ie, clasa căreia îi sunt destinate locuinÅ£ele de vacanţă". Acesta consideră că dezvoltatorii nu se vor orienta, în viitor, spre alte clase sociale, deoarece investiÅ£ia nu ar fi rentabilă. "Middle class nu blochează banii în acest gen de oferte", informează el.

 

Simona Pirva