Casele de lemn se inghesuie la marginea Capitalei

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

07.11.2007 - Evenimentul Zilei
Casele de lemn se inghesuie la marginea Capitalei

Preturile cu pana la 25% mai mici si rapiditatea cu care se poate realiza o astfel de locuinta atrag din ce in ce mai multi adepti.

Din ce in ce mai multi bucuresteni isi construiesc case pe structura de lemn, in zonele rezidentiale din jurul Capitalei. Daca in urma cu cativa ani acest tip de locuinta era o varianta doar pentru proprietarii din zonele muntoase, in ultima perioada pot fi vazute si in zona de nord a Bucurestiului, in cartierul Colentina, precum si in imprejurimi - Corbeanca, Peris sau Mogosoaia.

Clientii sunt atrasi atat de pret, care cu tot cu finisaje medii ajunge la 450 de euro/mp, cat si de rapiditatea cu care se ridica imobilul - in maximum sase luni. In plus, casele din lemn se incalzesc mai repede decat celelalte si pastreaza caldura mai mult timp, ceea ce inseamna economie la consumul energetic.

Ieftin si rapid

Arata precum cele din caramida si pot fi ridicate in orice anotimp, pentru ca nu se lucreaza cu materiale care necesita uscare. In plus, sunt mai ieftine cu 25% decat acestea. „La exterior sunt izolate cu polistiren expandat, plus plasa de fibra de sticla, ceea ce creeaza senzatia ca sunt costruite din zidarie”, explica Gheorghe Polizu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii. Potrivit acestuia, elasticitatea lemnului, care nu permite aparitia fisurilor in pereti, amortizeaza vibratiile si absoarbe undele seismice.

Teodora Trandafir