Casa si credit prin agentiile imobiliare

Imobiliare

11.07.2008 - Monitorul de Galati
Pentru a atrage cat mai multi clienti companiile din domeniul imobiliar dezvolta de cativa ani o noua stategie de piata. Agentiile au inceput sa ofere, pe langa consultanta in gasirea locuintei, si sprijin in obtinerea finantarii necesare.

In timp agentiile imobiliare s-au confruntat cu clienti dornici sa achizitioneze imobile, dar care nu reuseau sa obtina creditele necesare in timp util. Si asta nu din cauza unei situatii financiare care nu le-ar permite sa contracteze creditele, ci de cele mai multe ori din cauza conditiilor specifice ale bancilor.

Spre exemplu, de multe ori s-a intamplat ca unele unitati bancare sa refuze un client care va obtine apoi aceeasi suma de la o alta banca. Pe de alta parte brokerii de credite au uneori clienti care puteau obtine un credit, dar nu-si gaseau o locuinta adecvata. Toate aceste piedici inseamna timp pierdut si uneori chiar si pierderea imobilului dorit sau a avansului platit cu ocazia precontractului.

Asa se face ca in prezent, in Galati, agentiile imobiliare ofera, pe langa consultanta in gasirea unei case, si sprijinul pentru contractarea unui imprumut. “Intr-adevar este o strategie de piata sau de marketing la care apeleaza agentiile imobiliare care isi respecta clientii. Agentia noastra a incheiat parteneriate cu 14 banci din oras pentru ca un client - cumparator de credit - sa nu mai trebuiasca sa mearga el la aceste 14 banci pentru consiliere, ci pot veni in biroul nostru, iar prin intermediul nostru vin cele 14 banci la el”, a declarat Gabriel Baicu, administratorul agentiei Retrocasa.

Marilena DINU