Casa din Brazilia iti aduce un randament anual de 7%

Imobiliare , TENDINTE

15.02.2008 - Adevarul
Casa din Brazilia iti aduce un randament anual de 7%

Targul imobiliar aduce tot mai multe astfel de oferte exotice la pachet cu solutii de management al proprietatilor de peste granita.

Dezvoltatorii straini incearca sa convinga romanii sa cumpere case de vacanta in tari precum Brazilia, Spania, Bulgaria si Grecia. Ofertele aduc in prim-plan locuinte care si aduc bani cumparatorului. Nici constructorii autohtoni nu se lasa mai prejos. In plus, ei introduc si sisteme de management al proprietatii.

Intre 14 si 17 februarie, la targul de apartamente Condominium din Bucuresti, vizitatorii pot studia oferta si chiar cumpara asemenea proprietati, la care se adauga de acum „clasicele" apartamente si vile in ansambluri rezidentiale din Bucuresti si imprejurimi.

Dezvoltatorii strai­ni si romani prezenti la targul imobiliar Condominium ofera, pe langa unitatile locative in ansamblurile rezidentiale bucurestene, si case de vacanta la munte sau la mare, in Romania si in strainatate. Cei mai multi spun ca pot asigura administrarea si rentabilizarea investitiei, astfel incat proprietatile sa nu fie „gauri negre" pentru buzunarele proprietarilor, care le folosesc in interes propriu doar cateva saptamani pe an, ci afaceri profitabile.

„Celor care doresc sa cumpere o proprietate in Brazilia noi le oferim posibilitatea de a incheia cu o firma de administrare un contract de inchiriere ce ofera un randament garantat anual de 7% din valoarea investitiei", spune Tunde Irina Serban, responsabil de vanzari Promaga pentru Romania, Ungaria si Portugalia.

Preturile in zonele dezvoltate de firma spaniola in Brazilia variaza intre 59.000 de euro pentru un apartament cu doua dormitoare si 140.000 de euro pentru o vila de 120 de metri patrati construiti pe un teren de 250 de metri patrati, cu piscina si garaj. Astfel, profitul anual al unei asemenea investitii variaza intre 4.100 si 9.800 de euro. Constructiile vor fi gata de predare in octombrie acest an. In Spania, pe Costa del Sol, un apartament de doua camere intr-un complex securizat situat in apropierea unor renumite terenuri de golf costa 250.000 de euro.

Taxa de intretinere a proprietatii de pana la 60 de euro pe luna

Unitatile locative sunt mobilate si utilate cu electrocasnice. Printre facilitati se numara piscina, gradini cu plante exotice, locuri de parcare pentru autoturism si masinuta de golf. Spaniolii mai pun la bataie si apartamente mai ieftine, de 130.000 de euro, situate in localitatile din zona. Dezvoltatorii romani care ofera case de vacanta pe litoralul autohton al Marii Negre sau la munte pun si ei la dispozitia clientilor sisteme de administrare a proprietatii.

Andrei Panait