Casa de comenzi pentru case

Imobiliare

25.03.2008 - Evenimentul Zilei
Casa de comenzi pentru case

Franciza Mikit se dezvolta in Romania datorita faptului ca ia de pe umerii clientilor bataia de cap cu terenul, autorizatiile, creditul si constructia casei.

In Romania, sectorul constructiilor cunoaste cea mai rapida dezvoltare din toate tarile Uniunii Europene. Cererea pentru locuinte nu este inca nici pe departe satisfacuta. Acesta este motivul pentru care franciza frantuzeasca de constructie a caselor Mikit si-a facut loc pe piata autohtona, cu patru ani in urma, si a ajuns la 17 francizati in prezent. Proprietarul francizei Mikit in Romania este Altis Promotor SRL din Pitesti, o companie infiintata de patru actionari romani cu experienta in finante si constructii.

Afacerea functioneaza dupa mecanismul „one-stop shopping“. Adica, persoana care vrea sa-si construiasca o casa rezolva intr-un singur loc toate detaliile ce tin de gasirea terenului, proiect, autorizatii, constructie si credit bancar. Reprezentantii Mikit sunt cei care cauta terenul potrivit la agentiile imobiliare, creditul potrivit la banci si obtine documentele necesare pentru constructie de la autoritatile locale. Clientul nu trebuie decat sa-si aleaga zona si proiectul de casa potrivit familiei lui.

Case cu 30% mai ieftine

Conform lui Leo Latis, presedinte director general al firmei Altis Promotor, constructia casei dureaza aproximativ cinci luni din momentul obtinerii autorizatiilor. „Casele Mikit sunt clasice, din caramida si beton. Toata partea tehnica si scara interioara (din lemn de stejar brazilian) vin de la furnizori specializati din Europa de Vest, produsele fiind garantate de mari constructori mondiali“, prezinta reprezentantul francizei casele pe care le construiesc.

Casele pot avea intre 96 si 238 de metri patrati, sunt izolate termic si ar putea fi prevazute, pe viitor, cu panouri solare de incalzire. Reprezentantii Mikit spun ca, datorita unui proces mai usor de constructie si de echipare a caselor elaborat de arhitectii francezi, clientul scoate din buzunar cu 30% mai putini bani pentru aceeasi casa. Preturile finale depind de zona in care se construieste. Spre exemplu, in Bucuresti, preturile pornesc de la 650 de euro pe metrul patrat, fara TVA si fara a include costul terenului.

Ana Batca