Cartierul Latin se ridica in Bucurestiul "occidental"

Imobiliare , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , PROIECTE / DEZVOLTARE

28.10.2007 - Evenimentul Zilei

publicat pe 21.07.2007

 

Complexul rezidential care va fi construit in vestul orasului va cuprinde 2.700 de apartamente si numeroase facilitati.

 

 

Vestul Capitalei tinde sa devina noua atractie pentru investitorii imobiliari, dupa suprasaturarea zonei de nord. Cartierul Latin este cel mai recent proiect de ansamblu rezidential important din vestul orasului.

Situat in prelungirea Ghencea, pe o suprafata totala de 160.000 de metri patrati, complexul va cuprinde 2.680 de locuinte - garsoniere si apartamente cu doua sau trei camere. Investitia de 450 de milioane de euro, realizata de Mixt Globus Ind Prod, prevede si constructia de spatii comerciale, gradinite si o scoala. 

Prima etapa, finalizata in 2009

Complexul rezidential va cuprinde in total 27 de blocuri, structurate pe trei si cinci etaje, cu mansarda. Lucrarile la viitorul cartier au inceput in luna aprilie si se vor incheia peste patru ani, apartamentele au fost scoase insa deja la vanzare.

Un metru patrat de suprafata construita costa 3.500 de lei pentru apartamente cu un minimum de  finisaj, 4.000 de lei pentru cele cu finisaje medii si 4.500 de lei pentru finisaj personalizat. Prin urmare, o garsoniera de 63 de metri patrati va costa in jur de 74.000 de euro, iar un apartament de trei camere cu suprafata de 179 de metri patrati - 210.000 de euro.

Intr-o prima etapa, ce se va incheia la inceputul anului 2009, vor fi terminate 980 de apartamente, insumand o suprafata de 95.000 de metri patrati construiti. In cadrul acestei etape vor fi amenajate un complex de spatii comerciale de 25.000 de metri patrati si parcari subterane de 20.000 de metri patrati. Primele patru imobile vor fi finalizate la inceputul lunii octombrie a acestui an.

Facilitati: gradinite, policlinici si o scoala

Cea de-a doua etapa a proiectului, ce va fi finalizata in anul 2011, prevede extinderea cu un numar de 1.700 de apartamente, insumand 200.000 de metri patrati construiti.

Totodata, va fi amenajat un alt complex comercial, cu o suprafata de 20.000 de metri patrati, vor fi construite parcari subterane pe 40.000 de metri patrati, gradinite, policlinici si o scoala cu o capacitate de 1.000 de locuri.

In plus, vor exista locuri de joaca si numeroase spatii verzi. Cartierul va avea un sistem propriu de securitate, linii de transport in comun, salubrizare si intretinere a utilitatilor si cailor de acces.

Inovatie in domeniul imobiliar

PYF Imobiliare, agentia care se ocupa de promovarea acestui proiect, nu percepe comisioane suplimentare peste pretul initial de cumparare.

Reprezentantii agentiei spun ca este vorba despre o inovatie in materie de imobiliare si un exemplu dat altor agentii imobiliare, care, sub pretextul luxului ce caracterizeaza noile complexuri rezidentiale, produc o explozie a preturilor.

Pe langa diferitele forme de contractare, cumparatorii beneficiaza si de o serie de facilitati asigurate de agentia imobiliara - un protocol cu BCR filiala Felix si Credit Europe Bank, in vederea acordarii de credite bancare, ipotecare si neipotecare.

Vlad Odobescu