Cartier cu 3.600 de apartamente noi in Ghencea

Constructii

18.09.2008 - Cotidianul
Cartier cu 3.600 de apartamente noi in Ghencea
Dimri International va construi in zona Prelungirea Ghencea, in Bucuresti, un cartier rezidential care va insuma nu mai putin de 3.600 de apartamente.

Pretul de vanzare al locuintelor din ansamblul Dimri Ghencea Allegro va fi de 1.100 de euro metrul patrat construit plus TVA. Constructia ansamblului a inceput de aproximativ sase saptamani. Proiectul va fi ridicat in mai multe faze. Prima faza a proiectului presupune constructia a doua cladiri cu un total de 332 de apartamente ce vor fi finalizate in septembrie 2010. Cea
de-a doua faza va face ca numarul apartamentelor sa ajunga la 1.108. In ultima faza se prevede construirea a inca 2.500 de apartamente. Proiectul va fi incheiat pana la finalul anului 2013. Investitia pentru primele doua faze se ridica la 135 de milioane de euro.

Pe langa apartamente vor mai fi construiti si 12.000 de metri patrati de birouri si 6.000 de metri patrati destinati spatiilor comerciale. Proiectul rezidential este prevazut cu sase terenuri de squash, piste de alergare, de patinaj, sala de sport, precum si gradinite pentru copii. In plus, la parterul fiecarui bloc va exista un spatiu unde locatarii vor putea organiza diverse petreceri, spatiu care in rest va fi folosit ca loc de joaca pentru copii. Dimri International va mai ridica doua ansambluri rezidentiale, in Pipera si Ploiesti. „Constructia celor doua ansambluri se afla in faza de proiect si va presupune constructia a 1.100 de locuinte in Pipera si aproximativ 600 de apartamente in Ploiesti“, a spus Ygal Dimri, general manager Y.H. Dimri Construction Co. Ltd. Compania israeliana are planuri de investitii pe termen lung. Pana in prezent a cumparat patru terenuri, trei in Bucuresti si unul in Ploiesti. Pentru achizitionarea terenurilor compania a platit 35 de milioane de euro. Dimri International mai dezvolta 30 de ansambluri rezidentiale in 12 orase din Israel si are proiecte in curs de dezvoltare in Georgia si Cehia.

Piata terenurilor s-a stabilizat

Faptul ca intrarea pe piata rezidentiala romaneasca a companiei israeliene s-a facut intr-un moment nu prea bun, cand preturile la apartamente sunt in scadere, la fel ca si numarul de tranzactii, nu pare sa ii afecteze pe investitori. „Preturile in scadere pot fi un lucru bun. Acum putem cumpara terenuri la preturi mult mai mici. Am platit pe terenuri dublu, poate chiar triplu fata de cat am fi platit acum. Piata terenurilor s-a mai stabilizat“, a mai spus Ygal Dimri.

Nicu Stan