Caramizile BCA au crescut afacerile Macon Deva in S1

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 3.08.2007

 

Producatorul de materiale de constructii Macon Deva si-a majorat in primul semestru al anului cifra de afaceri cu 33% si profitul cu 35%, in principal pe seama cresterii cererii de caramizi BCA.

Dupa primele sase luni ale anului, compania a raportat venituri de 18 milioane de euro, fata de 13,2 milioane de euro, venituri raportate in primul semestru al anului 2006.

"Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la BCA si la elementele prefabricate din beton", a declarat Marius Marin, manager general Macon.

In primul trimestru al acestui an, Macon inregistrase o crestere cu 40% a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent, ajungand la 7,12 milioane de euro, in ultimele trei luni ale semestrului, inregistrand o scadere a ritmului de crestere. Pana la sfarsitul anului compania estimeaza o crestere cu 25% a cifrei de afaceri pana la 38 milioane de euro si o crestere a cotei de piata cu un procent pe piata de BCA. Marin a punctat ca Macon se incadreaza acum in estimarile initiale.

Caramizile din BCA au cea mai mare pondere in vanzarile totale ale Macon Deva cu o proportie de 46% din total. Prefabricatele din beton sunt al doilea produs ca pondere in vanzari, cu un procent de 30%, vata minerala si alte materiale de constructii completand portofoliul companiei. Pe BCA compania detine o cota de 14%, pe o piata estimata la 150 milioane de euro, principalii concurenti ai Macon fiind Elpreco, Celco, Prefab., Prefabricate Vest si Simcor. Bugetul de investitii al companiei pentru acest an este de cinci milioane de euro.

Macon Deva este detinuta de Polish Enterprise Fund, fond de investitii polonez administrat de Enterprise Investors. Acestia au achizitionat un pachet de peste 99% din actiunile companiei in urma unei tranzactii de 35 milioane de euro in luna septembrie a anului trecut.

 

Ovidiu Lefter