Capsunarii inclina piata imobiliara catre rural

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

04.12.2007 - Money Channel
Capsunarii inclina piata imobiliara catre rural

Banii trimisi in tara de “capsunari” si criza de terenuri din marile orase determina o crestere a numarului de locuinte noi din mediul rural, comparativ cu mediul urban. Astfel, in trimestrul al treilea, casele noi finalizate au depasit cu 11% numarul locuintelor din orase, iar pe ansamblul primelor noua luni, mediul rural a fost aproape de a egala numarul celor din mediul urban.


Avansul inregistrat de zonele rurale are, conform reprezentantilor Patronatului Societattilor de Constructii (PSC), doua cauze: muncitorii romani din strainatate si orientarea dezvoltatorilor spre terenuri ieftine, de obicei situate in zone rurale.

“Trebuie avut in considerare faptul ca majoritatea romanilor care lucreaza in strainatate prefera sa-si investeasca economiile in constructia de noi case”, crede Adriana Iftime, director executiv PSC.

Constructiile de locuinte noi, in crestere cu 36% la noua luni

Numarul total de locuinte finalizate in primele noua luni se ridica la peste 28.000 de unitati, cu 36% mai mult decat in primele trei trimestre din 2006. Ponderea constructiilor este aproape egala - 14.034 de case si apartamente la sate si 14.251 de locuinte in mediul urban.