Capitala Culturala a facut ca investitiile din Sibiu sa duca la o explozie a preturilor terenurilor

Imobiliare , PROIECTE / DEZVOLTARE

12.06.2008 - Money Channel

Proiectul "Sibiu-Capitala Culturala Europeana" a facut ca investitiile in oras sa duca la o explozie a preturilor terenurilor, diferenta fata de anul 2006 fiind de 50%, sustin consultantii imobiliari ai CB Richard Ellis/Eurisko.

"In cele mai multe zone, preturile terenurilor inregistreaza valori egale cu cele din Capitala, un exemplu fiind centrul Sibiului unde s-a ajuns la valori de 1.500 euro/mp si chiar peste", sustin analistii imobiliari.

Potrivit acestora, cererea exponentiala pentru terenuri a ridicat pretul loturilor disponibile, iar pe masura ce suprafetele din oras s-au diminuat, investitorii si dezvoltatorii si-au indreptat atentia catre periferie unde au gasit noi loturi de teren la preturi scazute.

Pentru dezvoltatori cu destinatie rezidentiala, zonele de interes sunt in continuare cele din centrul istoric, precum si din cartierele Mihai Viteazul, Hipodrom sau Turnisor, unde gasim preturi intre 550 si 1.500 euro/mp

In suburbii, zonele preferate sunt Cristian, Cisnadie, Selimbar si Terezian, unde preturile loturilor de teren ating valori cuprinse intre 60-150 euro/mp.