Bulgarii vin cu oferte imobiliare greu de refuzat

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

01.11.2007 - Adevarul

publicat pe 6.09.2007 

Dezvoltatorii de la sud de Dunăre vor prezenta la BucureÅŸti oferte de apartamente începând de la 26.000 de euro.

Bulgarii vin la Târgul NaÅ£ional Imobiliar din octombrie hotărâÅ£i să cucerească clienÅ£ii români. Åži se pare că au ÅŸanse, Å£inând cont că au anunÅ£at organizatorilor preÅ£uri de până la patru ori mai mici comparativ cu cele anunÅ£ate de dezvoltatorii din România.

Cea de-a patra ediÅ£ie a Târgului NaÅ£ional Imobiliar ce va avea loc la Palatul Parlamentului în perioada 11-14 octombrie se anunţă deja extrem de interesantă pentru clienÅ£ii români. Mai multe companii bulgăreÅŸti din domeniu, precum Bulgarian Properties, Globus, Stil sau Jordan Real Estate, vin să prezinte în România oferte imobiliare la preÅ£uri de câteva ori mai mici decât cele autohtone. Cel mai scump apartament bulgăresc este 86.000 de euro "Oferta românească de apar­ta­mente noi din Bu­cureÅŸti pleacă de la 91.286 euro pentru două camere.

Cel mai ieftin apartament pe care îl vor prezenta firmele bulgăreÅŸti costă 26.595 de euro. Acesta din urmă este situat pe litoral, în apropiere de Bansko, într-un complex de 4 stele. În comparaÅ£ie, un apartament cu două camere în judeÅ£ul ConstanÅ£a (n.r. - nu ni s-a prezentat locaÅ£ia exactă) ce va fi prezentat la târg costă 35.000 de euro. Acesta din urmă este însă la roÅŸu ÅŸi nu dispune momentan de sistem de încălzire, putând fi astfel utilizat doar pe timpul verii", a declarat pentru "Adevărul", LaurenÅ£iu Secu, Business Director în cadrul BDOBC, firma organizatoare a târgului.

Potrivit acestuia, firmele bulgăreÅŸti vor constitui cu siguranţă punctul de atracÅ£ie al evenimentului, unele dintre acestea prezentându-ÅŸi, în exclusivitate, ofertele în România. "Portofoliul bulgarilor este impresionant. Cel puÅ£in în ceea ce priveÅŸte oferta apartamentelor de vacanţă situate pe malul mării", a mai precizat Secu. Potrivit acestuia, cele mai scumpe apartamente de acest gen cu care bulgarii se vor prezenta la Târg costă 85.600 de euro. „Situate la doar 3 km de Nisipurile de Aur, locuinÅ£ele fac parte dintr-un complex de lux, numit Cabacum Beach Residence, cu piscină cu apă minerală, sistem video de urmărire ÅŸi pază proprie", a mai precizat Secu.

Case vechi cu doar 8.000 de euro Potrivit organizatorului, bulgarii îÅŸi pun mari speranÅ£e în clienÅ£ii-vecini de la Nord. "Una dintre companiile bulgăreÅŸti care va fi prezentă la târg are în portofoliu case care costă doar 8.300 de euro. Spre exemplu, una dintre acestea este situată la 27 de km de oraÅŸul Veliko Tîrnovo, are o suprafaţă construită de 80 de mp ÅŸi are parter ÅŸi etaj ÅŸi o grădină de peste 2000 de mp", a mai precizat LaurenÅ£iu Secu, apreciind că oferta imobiliară bulgărească nu-i va lăsa cu siguranţă indiferenÅ£i pe români.

EdiÅ£ia din acest an a Târgului NaÅ£ional Imobiliar va reuni aproximativ 60 de expozanÅ£i, care îÅŸi vor prezenta portofoliile pe o suprafaţă de 2.200 de metri pătraÅ£i. Oferta totală ce va fi prezentată cuprinde 15.000 de apartamente, 2.500 de vile ÅŸi 500 de case. Cea mai ieftină casă nouă construită în BucureÅŸti va avea un preÅ£ de 120.000 de euro.

 

Dana Banzea