Bulevardul Magheru, una dintre cele mai scumpe artere comerciale din Europa Centrala si de Est

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

16.11.2007 - Gandul
Bulevardul Magheru, una dintre cele mai scumpe artere comerciale din Europa Centrala si de Est

Fifth Avenue din Manhattan - cea mai scumpa artera, iar cea mai ieftina este cea din capitala Filipinelor

Locuitorii din Elvetia si Liechtenstein cheltuiesc cel mai mult, iar cei din Republica Moldova cel mai putin

Pentru a doua oara in ultimii ani, Bulevardul Magheru din Capitala se afla pe locul 30 din 44 cele mai scumpe artere comerciale din lume, potrivit studiului anual realizat de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield pentru perioada iunie 2006 – iunie 2007.

Astfel, in luna iunie a acestui an chiria anuala inregistrata pe bulevardul Magheru era de 1.380 de euro pe metru patrat, cu 80 de euro mai mult decât chiria spatiilor comerciale ale urmatoarei clasate in top, Biblioteksgatan din Stockholm. Doar chiriile din orase precum Praga, Budapesta si Moscova sunt mai mari decât cele din Bucuresti. Bulevardul Mageru se claseaza astfel pe locul patru in Europa Centrala si de Est.

Pe artera comerciala Vaci Utca din capitala Ungariei chiria anuala este de 1. 440 euro mentinându-se pe pozitia 28 si in acest an.

In zonele Na Pricope si Wenceslas Square din Praga chiria anuala la spatiile stradale este de 2.040 euro pe metru patrat, cu opt locuri in fata Ungariei. Moscova este campioana in aceasta regiune unde cele mai scumpe chirii anuale sunt de 2.226 euro pe metru patrat pe artera comerciala Tverskaia.

Andrada Ghira