Bucurestiul sub asaltul targurilor imobiliare. Anul acesta: 11

Imobiliare

14.01.2010 - Capital

Bucurestenii in cautare de locuinte vor fi asaltati si in acest an de targuri imobiliare. Pana acum, nu mai putin de 11 au fost anuntate, ceea ce face ca numarul total al evenimentelor de acest fel, organizate pana acum in Capitala, sa urce la 53.

Numarul organizatorilor a crescut peste noapte si a atins un maxim anul trecut cand acestia au fost organizat 15 targuri imobiliare. Dezvoltatori disperati de vanzari slabe, interesul starnit de „Prima Casa“ sau lipsa unui cadru de informare adecvat pietei sunt printre factorii care determina si in acest an aceasta  avalansa de evenimente.

Primul targ din acest an va fi organizat de Domus Expo Imobiliare, fostul Condominium, in data de 12-14 februarie la World Trade Plaza in Bucuresti.

„Vom organiza trei targuri cu siguranta: in martie, septembrie si decembrie. Mizam doar pe trei pentru ca ne-am crescut suprafata de expunere. Avem sapte companii mari in exclusivitate, motiv pentru care nu vom avea probleme. Efervescenta continua si in acest an pentru ca interesul este mare. Oricine cauta o locuinta, depinde insa de ce se va mai intampla cu «Prima Casa» si de ofertele dezvoltatorilor. Oamenii vin oricum la targuri, ca sa se mai intereseze de oferte. Au venit  pana si in martie anul trecut cand toata lumea canta prohodul pietei imobiliare“, a declarat pentru capital.ro Vlad Vlasceanu, directorul Targului Imobiliar National (tIMOn).

Mai putine ca anul trecut

Fata de 2009 organizatarii au mai coborat stacheta si incearca sa se rezume la mai putine targuri, dupa ce anul trecut si-au suprapus evenimentele.

„Noi am anuntat deja ca vom face doua targuri anul acesta, unul in mai si unul in septembrie. Ne-am intors la formula de doua, pentru ca anul trecut am fost nevoiti sa facem unele compromisuri la nivel de expozanti si suprafata. Am numarat si eu in jur de 12 targuri anuntate pentru acest an, ramane de vazut cate se vor face, oricum circa opt vor fi cu siguranta. Noi avem deja 11 firme inscrise, deci interesul exista, iar vizitatorii targurilor au numai avantaje, pentru ca au adunate la un loc oferte din intreaga piata  si nu mai sunt nevoiti sa bata Bucurestiul in cautare de oferte“, a mentionat Adrian Bercea, organizatorul Targului National Imobiliar (TNI).

„Oamenii vor scoate banii de la saltea“

Singurii care si-au pastrat formula de anul trecut sunt cei de la Project Expo, care si-au planificat pentru acest an tot patru evenimente. Organizatorii se asteapta ca interesul publicului sa ramana ridicat, mizand pe o mult asteptata revigorare a pietei din semestrul doi.

„Anul acesta vom organiza tot patru targuri imobiliare: in martie, mai, septembrie si noiembrie. Vor fi targuri generale cu o sectiune de «Prima Casa». Anul acesta nu va mai fi asa efervescenta in materie de targuri pentru ca au mai disparut jucatori din industrie. Condominium nu mai exista, s-a transformat in Domus care va avea doar doua evenimente. Ne asteptam ca vizitatorii sa fie la fel de interesati de piata ca si anii trecuti, acum si din prisma faptului ca se asteapta o revenire a pietei si oamenii nu vor mai tine mult banii la saltea“, a subliniat Sorin Sararu, managing partner al Project Events, organizatorul targului Project Expo.