Bucurestiul, detronat de Cluj-Napoca la tranzactii imobiliare

Imobiliare

19.08.2009 - Gandul
Bucurestiul, detronat de Cluj-Napoca la tranzactii imobiliare

Colaps l Nivelul tranzactiilor cu proprietati imobiliare inregistrat in prima parte a acestui an a scazut de 17 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut

Investitorii care vor sa cumpere proprietati imobiliare la preturi mici si proprietarii care cer inca preturi foarte mari au facut ca, in acest an, tranzactiile sa fie mai putine. Astfel, in prima jumatate a acestui an, volumul tranzactiilor pe piata imobiliara din Romania a fost de 56 milioane de euro, cel mai mic nivel din ultimii cinci ani, si de 17 ori mai mic decat cel realizat in prima jumatate a anului trecut, potrivit unui studiu CR Richard Ellis.
Surprinzator, cele mai multe tranzactii au avut loc in orasul Cluj-Napoca, cu 18 milioane de euro, devansand Capitala care se plaseaza pe locul al doilea, cu un volum al tranzactiilor de 14 milioane de euro.

Pe locul trei se afla mai multe orase, cu un volum de 12 milioane de euro, Ploiestiul cu 10 milioane de euro, iar pe locul cinci, se afla statiunea Neptun cu aproape doua milioane de euro. Dupa ce trei ani la rand cele mai multe tranzactii erau cele cu proprietati comerciale, in primele sase luni ale acestui an, 60% din total au fost pe segmentul hotelier. Doua hoteluri de patru stele din Cluj-Napoca, unul de trei stele in Bucuresti si unul de doua stele din Neptun s-au dovedit atractive pentru portofoliul investitorilor.