Bucurestean, ma mut la Ploiesti

TENDINTE , Imobiliare

05.12.2007 - Evenimentul Zilei
Bucurestean, ma mut la Ploiesti

Apartamentele din cartierele sudice ale „orasului petrolului” sunt din ce in ce mai cautate de cei care vor sa scape de aglomeratia din Capitala.

In ultimele luni, din ce in ce mai multi bucuresteni au inceput sa se intereseze la agentiile imobiliare din Ploiesti despre oferta de locuinte din oras. Cele mai multe cereri de case vizeaza cartierele situate la iesirea din Ploiesti spre DN 1. „Pe lista celor dornici sa cumpere garsoniere si apartamente in Ploiesti se afla foarte multi bucuresteni. Cel mai cautat cartier este Bariera Bucuresti, aflat la cinci kilometri de DN 1”, explica Eugen Dinulescu, agent imobiliar.

Potrivit reprezentantilor agentiilor imobiliare, bucurestenii au devenit interesati de proprietatile din Ploiesti pentru ca sunt mai ieftine decat cele din Capitala. In plus, cei care au serviciul in zona Baneasa-Pipera ar ajunge acasa mult mai repede, pe DN 1, daca ar locui in Ploiesti decat daca ar avea o locuinta in cartierele din sudul Capitalei.

„Pana in toamna asta am stat cu chirie in Berceni si, din cauza traficului, imi trebuiau trei ore ca sa ajung la serviciu, in Baneasa. Am facut un credit a carui rata e mai mica decat chiria pe care o plateam in Capitala si mi-am cumparat, cu 70.000 de euro, un apartament bun in sudul Ploiestiului. Acum fac pana la job mai putin de o ora”, marturiseste Dan Antonescu, unul dintre bucurestenii care s-au mutat la Ploiesti.

Marius Nica