Britanicii vad revenirea consumului in Romania

Imobiliare

05.10.2009 - Business standard
Britanicii vad revenirea consumului in Romania

 

Fondul britanic de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI), care detine pe plan local proiecte in valoare de circa 70 milioane de euro, este dispus sa investeasca in Romania intre 400 si 500 mil. euro anul viitor, pentru a achizitiona o serie de centre comerciale, atat in Bucuresti, cat si in tara.

“Vrem sa crestem portofoliul de centre comerciale in Romania si sa devenim unul dintre jucatorii importanti din piata de retail imobiliar. Pentru 2010, avem in plan achizitia a opt-zece parcuri comerciale, in care suntem dispusi sa investim intre 400 si 500 milioane de euro, dar suntem foarte atenti la calitatea proiectelor pe care le putem cumpara”, a declarat pentru Business Standard Martin Slabbert, reprezentantul fondului de investitii.

Strategia NEPI pe plan local in urmatorii ani consta in cresterea portofoliului de centre comerciale, fondul fiind foarte interesat de ocuparea unei pozitii importante in piata, motiv pentru care s-a declarat interesat sa cumpere orice tip de proiect, indiferent de marime, singura conditie fiind calitatea acestuia. “Dimensiunea nu conteaza. Banii nu sunt o problema pentru noi. Sectorul de retail imobiliar romanesc este unul extrem de atractiv si vrem sa facem cat mai multe achizitii. Suntem interesati, in special, de valoarea pe care o putem obtine de pe urma acestor investitii”, a mai spus Slabbert.

Oficialul NEPI a recunoscut ca scaderea preturilor in piata imobiliara, pe fondul crizei financiare, poate constitui o oportunitate de a face noi achizitii, dar a accentuat faptul ca fondul de investitii era oricum interesat sa se extinda in tara noastra. Legat de scaderea segmentului imobiliar romanesc, acesta este de parere ca anul viitor piata va inregistra scaderi si mai mari si ca, in acest moment, inca nu s-a ajuns la limita inferioara de scadere. “Situatia se va inrautati anul viitor. Noi vrem sa investim pe termen lung pe piata din Romania si suntem interesati de valoarea pe care o putem obtine de pe urma proiectelor”, a mai spus reprezentantul fondului de investitii.

Potrivit acestuia, NEPI, interesat cu precadere de centrele comerciale din Romania, se afla in acest moment in discutii cu doi dezvoltatori imobiliari pentru incheierea de contracte de achizitii. Ieri, fondul de investitii a anuntat achizitia a trei parcuri comerciale de la dezvoltatorul Belrom Real Estate, tranzactie pentru care va plati circa 113 milioane de euro. Mai mult de jumatate din suma anuntata (63 milioane de euro) va fi achitata pentru parcul comercial brailean European Retail Park.