Britanicii de la Copper Beech aloca 2,5 miliarde euro pentru locuintele romanilor

PROIECTE / DEZVOLTARE , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

04.11.2007 - Curierul National

publicat pe 13.09.2007

 

Investitorii britanici de la Copper Beech ridică 16.000 de locuinÅ£e în BucureÅŸti ÅŸi zonele limitrofe cu 2,5 miliarde euro. Pentru cele 17 proiecte, care vor prinde contur în următorii cinci ani, dezvoltatorul imobiliar a achiziÅ£ionat deja 600 hectare de teren.

Copper Beech pune la bătaie pentru primul său proiect rezidenÅ£ial de pe piaÅ£a românească, care vizează construcÅ£ia unui bloc de 16 etaje, cu 156 apartamente, în zona Colentina din BucureÅŸti, 30 milioane euro. Banii provin din surse proprii, dar ÅŸi dintr-un credit contractat la Alpha Bank.

 Blue Tower va fi construit pe un teren de 5.500 metri pătraÅ£i în apropierea lacului Plumbuita.  Blocul va cuprinde garsoniere, apartamente ÅŸi penthouse-uri, suprafaÅ£a medie a locuinÅ£elor variind între 45 ÅŸi 200 metri pătraÅ£i. PreÅ£ul mediu pe metru pătrat construit variază între 1.400 ÅŸi 1.580 de euro, fără TVA. Până în prezent au fost vândute 110 apartamente, notează Mediafax.

Copper Beech studiază şi alte pieţe

Compania, care activează pe piaÅ£a românească din 2006, va construi ÅŸi cartiere de vile sau de locuinÅ£e sociale, care vor benefica de infrastructură proprie, spitale, magazine ÅŸi spaÅ£ii de agrement. "Printre viitoarele proiecte se numără o clădire de 200 de apartamente în nordul BucureÅŸtiului, un cartier de vile în apropiere de Capitală, în zona de nord, ÅŸi unul de locuinÅ£e sociale în zona de vest", a declarat Diwaker Singh, directorul general Copper Beech.

 

Simona Tudorache