Brandul Eurisko va disparea de pe piata anul viitor

Imobiliare , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

12.02.2008 - Adevarul
Brandul Eurisko va disparea de pe piata anul viitor

Una dintre cele mai mari firme de consultanta imobiliara din Romania a fost achizitionata pentru 35 milioane de dolari.

Firma de consultanta imobiliara Eurisko Consulting va fi redenumita dupa preluarea de catre compania americana CB Richard Ellis. Noul nume CB Richard Ellis Eurisko va fi pastrat circa un an, iar ulterior in titulatura companiei nu se va mai regasi numele Eurisko.

Doua dintre cele mai importante companii de consultanta imobiliara din Statele Unite ale Americii, CB Richard Ellis (CBRE) si Jones Lang Lasalle, s-au luptat pentru achizitionarea companiei Eurisko, una dintre cele mai importante firme de consultanta imobiliara din Romania. In disputa pentru cumpararea companiei au mai fost implicate alte cinci societati si fonduri de investitii din domeniu.

„Am ales CBRE datorita potrivirii 100% a politicilor noastre de dezvoltare. Prin aceasta asociere, noi putem pune in aplicare planurile pe care le aveam deja in vedere. Eurisko a avut in CBRE un concurent pana acum, dar am devenit o echipa", explica noul country manager al CBRE Eurisko, Radu Lucianu.


Pretul platit pentru preluarea integrala a Eurisko s-a ridicat la 35 milioane de dolari. Printre modificarile determinate de schimbarea actionariatului se numara si disparitia treptata de pe piata a brandului Eurisko. „Consideram ca este bine ca piata sa constientizeze aceasta noua marca. Brandul Eurisko va disparea treptat", a spus Lucianu.


Schimbarile determinate de preluare vor viza de asemenea si dezvoltarea departamentelor de evaluare si investitii ale Eurisko. „Evaluarea si investitiile aduc fiecare cate 30% din veniturile CBRE, asa ca vom dezvolta si noi aceste departamente", a spus Adrian Capraru, chief operating officer (COO) in cadrul noii companii. Printre obiectivele noii companii, din care s-au retras complet fostii actionari Ionut Dumitrescu si Gabriel Marchievici, se afla extinderea activitatii spre zonele de provincie si cresterea cifrei de afaceri in 2008 cu 75%.

BNP Paribas intra pe piata imobiliara din Romania

Atisreal, divizia imobiliara a BNP Paribas a achizitionat compania Cornerstone International, succesoarea firmei care a detinut pana in vara lui 2007 licenta CB Richard Ellis in Romania.