Bouygues Construction achizitioneaza Warings

Constructii , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

Bouygues Construction achizitioneaza Warings

Prin filialele Bouygues Batiment International si Bouygues Enterprises France- Europe, grupul francez achizitionat societatea englezeasca Warings, ca parte a strategiei de dezvoltare in Marea Britanie.

Aceasta achizitie vine dupa ce am semnat niste contracte importante pe aceasta piata. Reflecta strategia noastra de a ne dezvolta pe toate segmentele de afaceri pe pietele europene”, a declarat Yves Gabriel, CEO al Bouygues Construction.

Grupul francez a declarat ca Bouygues Construction este deja prezent pe piata din Marea Britanie prin subsidiarii Bouygues UK si ETDE, iar vanzarile preconizate vor atinge suma de 440 milioane euro anul acesta, cu 36% mai mult ca in anul precedent.

“Warings este o companie remarcabila cu o reputatie exceptionala si o echipa manageriala condusa de Len Salter si, prin urmare, am fost foarte bucurosi de faptul ca propunerile noaste au fost primite cu caldura. Am fost foarte incantat ca, pe masura ce discutiile noaste s-au intensificat, am constatat ca amandoi impartasim aceleasi valori si viziuni ale corporatiei si manifestam aceeasi dedicatie fata de client si satisfactie fata de personal. Aceasta a condus catre decizia bilaterala de a progresa catre urmatoarea treapta” , a declarat Pascal Minault, Managing Director la Bouygues UK.

Fondata in urma cu 70 de ani, Warnings are sediul principal in Portsmouth si opereaza cu precadere in sudul Angliei. Compania antreprenoriaza locuinte noi si proiecte de consolidare in diverse sectoare, de la cartiere rezidentiale, centre comerciale si medicale la sectoarele industriale, aparare si aeroporturi. Cu un numar de 240 de colaboratori, compania are in prezent o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro, din care mai mult de jumatate provin din acordurile de parteneriat.

Din 2005, Bouygues Construction a achizitionat un numar de companii ca parte a strategiei de dezvoltare. Printre acestea se numare VCES in Cehia, Marazzi si Mibag in Elvetia, Szigma-Coop in Ungaria si Kamar in Polonia.

Bouygues Construction este un lider mondial detinand pozitii de top in domeniul constructiilor, lucrarilor civile si al contractarii si intretinerii in domeniul electric. Reuseste sa combine puterea unui grup mare cu sensibilitatea unei retele locale de companii care aduce solutii inovative la intretinerea imobilelor si a infrastructurii. Bouygues Construction are 46000 de angajati in 60 de tari si asteapta vanzari de peste 8 miliarde de euro in 2007.

Actiunile Bouygues au crescut cu 0,74%, ajungand la 62,6 euro la Bursa din Paris

Suma cu care Bouygues Construction a facut achizita nu a fost, insa, dezvaluita.

Prin alaturarea la Bouygues UK,fondata in 1997, grupul francez isi va consolida prezenta in Marea Britanie. Bouygues UK are o cifra de afaceri de 140 de milioane de euro, cu 51% mai mult fata de anul 2006. Pentru 2008 Bouygues UK estimeaza o cifra de afaceri de 500 milioane de euro , din care 100 milioane de euro va reprezenta aportul adus de Warnings. La atingerea acestui prag istoric vor contribui importante proiecte: scolile din Waltham Forest, inclusa in proiectul scolar BSF ( Buinding Schools for the Future), dar si spitalele din North Middlesex si Brommfield incluse in initiativa de finantare privata.

Bouygues Construction mai este prezenta in Marea Britania si prin intermediul filialei ETDE, specializata in electricitate si intretinere. Ea asigura in special intretinerea a numeroase imobile publice, dar si iluminarea mai multor cartiere londoneze ( Barnett, Enfield, Lambeth, Brent). Incepand cu 2005, ea a achizitionat societatile David Webstre ( iluminat public), Icel ( intretinere si exploatare multi tehnica a sistemelor complexe) si Thermal Transfer ( retea de saruri albe), intarindu-si astfel aria de interes si acopeirea geografica. EDTE are cifra de afaceri pe 2007 preconizate la 300 de milioane de euro anul acesta, cu 30% mai mult decat in 2006.

In Romania Bouygues Construction este reprezentata prin Bouygues Romania, a carei activitate a demarat inca din 1991. In prezent, Bouygues Romania se poate mandrii cu o experienta solida pe plan local, dar si cu o cifra de afaceri de 70 de milioane de euro in 2007, dubla in raport cu anul precedent.

Printre proiectele reprezentative realizate in Romania se numara World Trade Center, Hotel Novotel, Palatul de Justitie Bucuresti, Baneasa Shopping City s.a.

Proiectele dezvolatate de Bouygues Romania depasesc valoarea de 500 mil. Euro, mai mult de jumatate din suma, reprezentand-o proiectele de dezvoltare imobiliara.

Andreea Teodorescu