Bosch - 11,7 miliarde de euro la nivel mondial

Constructii , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

Sectorul bunurilor de consum si al tehnicii cladirilor din cadrul Grupului Bosch a inregistrat in anul 2007 o crestere de aproape sapte procente, ajungand la o cifra de afaceri de 11,7 miliarde Euro, la nivel mondial. La cresterea cifrei de afaceri a contribuit in principal dezvoltarea pozitiva a centralelor cu un consum redus de combustibil, principalul segment de produse care a adus cresteri diviziei in anul 2007. Cea mai semnificativa crestere procentuala au adus-o sistemele care au la baza energiile regenerative.

„Aceasta evolutie pozitiva la nivel mondial a putut fi regasita anul trecut si in tara noastra, sustinuta fiind de noile sisteme si concepte de economisire a energiei oferite de Junkers si Buderus. Prin lansarea noilor generatii de echipamente de incalzire, de inalta eficienta energetica si nepoluante, dorim sa contribuim la materializarea angajamentului Uniunii Europene de a micsora emisiile de gaze nocive cu pana la 8% pana in anul 2012, conform Tratatului de la Kyoto”, a declarat Alexandru Eftimiu, Director General, Buderus Romania.

La baza dezvoltarii companiei se afla o serie de tehnologii inovative si care sprijina protectia mediului inconjurator pentru dezvoltarea unor solutii eficiente pentru prepararea apei calde menajere si pentru asigurarea incalzirii diferitelor spatii. Grupul Bosch a majorat la nivel global din nou investitiile in cercetare si dezvoltare pana la 3,6 miliarde Euro, respectiv 8% din cifra de afaceri, urmand astfel misiunea asumata de companie de a dezvolta “tehnologii verzi”. Aceasta strategie a permis ca in domeniul termotehnicii, prin combinarea tehnicii recuperarii de caldura cu cea solara, sa se obtina reduceri de pana la 60% ale dioxidului de carbon fata de sistemele de incalzire de acum 30 de ani.