BNP Paribas Real Estate mizeaza pe serviciile de Investment Management

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

07.04.2009 - Wall street
BNP Paribas Real Estate mizeaza pe serviciile de Investment Management

Activitatile de fund management si asset management ale companiei de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate, prezenta si pe piata din Romania, vor fi consolidate la nivel european sub linia de business de Investment Management, a anuntat compania.
Sub conducerea lui Francois Benfeghoul, Deputy Managing Director al BNP Paribas Real Estate, activitatea de Investment Management reuneste 185 de specialisti, fiind prezenta in patru tari europene: Franta (BNP Paribas REIM si BNP Paribas REIS), Italia (BNP Paribas REIM Italia SGR), Marea Britanie (BNP Paribas REIM UK si BNP Paribas Real Estate Investment Services UK) si Belgia (BNP Paribas Real Estate Investment Management Belgia).

Linia de Investment Management furnizeaza clientilor o gama de servicii prin intermediul a 50 de instrumente de investitii, a unor mandate pentru administrarea de proprietati comerciale si ale unor investitori institutionali in valoare de 8 miliarde euro.

 Profit de 138 mil. euro in 2008, in scadere cu 26%

In ultimele luni, au fost finalizate operatiuni precum achizitia de catre BNP Paribas REIM din Franta la sfarsitul lui 2008 a doua portofolii semnificative pentru OPCI RFA (n.r.: Fonduri mutuale imobiliare franceze deschise): TPF 1 (cladiri inchiriate de France Telecom) si TPF2 (platforme industriale inchiriate de La Poste).

In Italia BNP Paribas REIM Italia SGR (fosta BNL Fondi Immobiliari) a lansat pe parcursul lui 2008 doua noi instrumente de investitii: fondurile K2 si fondurile UPSIDE, dedicate investitorilor specializati. BNP Paribas REIM Italia SGR a obtinut, de asemenea, mandat pentru adminstrarea unei parti a portofoliului imobiliar al orasului Milano.

In prezent, procesul de rebranding, de la Atisreal la BNP Paribas Real Estate, este finalizat in Belgia, Irlanda, Italia, Jersey, Luxemburg, Orientul Mijlociu, Romania si Statele Unite.

In iunie 2009, Franta, Germania, Marea Britanie, Spania si India vor adopta brandul BNP Paribas Real Estate. Totusi, in Franta liniile de business care implica proprietati comerciale si dezvoltarea de unitati rezidentiale isi vor mentine brandul BNP Paribas Immobilier.