Blocurile mici, o solutie de mijloc pentru clasa medie

Imobiliare , TENDINTE

11.03.2008 - Curierul National
Blocurile mici, o solutie de mijloc pentru clasa medie

Blocurile cu regim mic de inaltime reprezinta noul trend de pe piata imobiliara bucuresteana, sunt de parere reprezentantii EuroMetropola.
Principala caracteristica a acestor imobile destinate categoriei cu venituri medii si medii plus este aceea ca beneficiaza de un regim mic de inaltime (parter plus trei sau patru etaje), o facilitate ce ofera locatarilor confort. La fiecare nivel nu vor fi intalnite mai mult de 3-4 apartamente, rezultand un total de maximum 20 de familii, ceea ce duce la o comunitate restransa care se poate bucura de intimitate.

Spatiul redus permite doar locuri de parcare la subsol

Intrucat suprafata de teren este limitata, dezvoltatorii nu-si permit sa ofere prea multe facilitati, cu exceptia locurilor de parcare din subsol, care ofera un minimum de confort. Daca vine vorba de pozitionarea acestor blocuri, ele pot fi construite oriunde in Bucuresti, unde pot fi disponibile parcele mici de minimum 300 mp.
Aceste tipuri de proiecte sunt in general, solutiile pe care le aleg dezvoltatorii mici pentru parcelele de terenuri de 300-500 mp, bine pozitionate, in general in zone cu regim mic de inaltime, zone de case. Dar sunt si cazuri in care cumparatorii nu mai apeleaza la dezvoltatori si actioneaza pe cont propriu, achizitionandu-si singuri terenuri si construindu-si locuintele. La fel pot actiona si in cazul acestor imobile. Spre exemplu, compania Eurometropola a avut un client care a pornit constructia unui bloc P+4 in zona Cismigiu. Planurile lor prevad pastrarea in scop personal a celui mai mare apartament, cel de la ultimul etaj, si vanzarea celorlalte 8. Desigur ca aceste cazuri sunt putine, desi afacerea ar putea fi una extrem de viabila.

Pretul unui apartament de 2 camere dintr-un bloculet ajunge la 110.000 euro

In ceea ce priveste pretul de tranzactionare al apartamentelor din noile imobile cu 3- 4 etaje, acestea pornesc „de la 110.000 euro, insemnand ca, in foarte multe situatii, pot fi mai ieftine decat varianta unui apartament intr-un bloc de 8 etaje construit in urma cu 30 de ani", specifica reprezentantii EuroMetropola.

Diana State