Blocurile ceramice au marit cu 35,7% cifra de afaceri a Ceramica Iasi

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

01.11.2007 - Business Standard

publicat pe 3.09.2007

 

Investitiile efectuate in marirea capacitatii de productie si lantul de distributie au adus producatorului de materiale de constructii Ceramica Iasi venituri cu o treime mai mari in primul semestru al anului comparativ cu perioada similara din 2006. Compania a raportat o cifra de afaceri de 21,7 milioane de lei (6,6 milioane de euro), fata de 16 milioane de lei (4,7 milioane de euro) in 2006.

Profitul brut al companiei realizat in aceasta perioada s-a dublat, ajungand la 7,4 milioane de lei (2,2 milioane de euro), fata de 3,6 milioane de lei in 2006 (un milion de euro). Compania estimeaza, pana la sfarsitul anului, un profit de 3,1 milioane de euro, dar precizeaza ca eventualele cresteri ale profitului in al doilea semestru vot fi directionate in totalitate catre investitii.

Compania subliniaza, in raportul catre Rasdaq, drept elemente de crestere investitia de 7,5 milioane de euro in marirea capacitatii de productie  a liniei de blo¬curi ceramice si aportul lantului de distributie.
Veniturile din exploatare ale companiei s-au majorat cu 30,7% pana la 23,8 milioane de lei (7,3 milioane de euro).
Ceramica Iasi a inregistrat o crestere in ultimele trei luni ale anului si fata de rezultatele din primul trimestru. In primul trimestru,  Ceramica Iasi a raportat o crestere fata de perioada similara a anului trecut de 23%, ajungand la 9,6 milioane de lei (2,9 milioane de euro).

Producatorul de tigle si caramizi, Ceramica Iasi, a convocat, de asemenea, pentru luna octombrie, Adunarea Generala a Actionarilor in vederea majorarii capitalului social cu 48,9 milioane de lei (15 milioane de euro) prin aport in numerar din partea actionarilor. 

Ceramica Iasi a fost preluata in luna iulie a acestui an de fondul de investitii Advent International, ¬care, prin Ugirofin BV, a cumparat 65% din actiuni, valoarea tranzactiei fiind de 22 milioane de euro. Noul actionar majoritar ar urma sa aduca in companie pentru marirea capitalului social de luna viitoare 9,75 milioane de euro.

Ceramica a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 12,1 milioane de euro, in crestere cu 12%.  Profitul s-a diminuat in aceeasi perioada cu 10%, pana la 2,4 milioane de euro. Compania are o cota de piata de circa 6% pe piata de caramizi, piata estimata la o valoare de peste 150 milioane de euro.

 

Ovidiu Lefter