Blocuri pe culmile dealurilor. Doar cu drumul e mai greu

Constructii

05.08.2008 - Clujeanul
Blocuri pe culmile dealurilor. Doar cu drumul e mai greu

Dupa ce zone precum Floresti sau Apahida au fost exploatate la maxim, blocurile rasarind parca din senin, constructorii s-au orientat acum si spre dealurile Clujului. Astfel, in zona Faget, pe partea dreapta pe directia de mers Cluj - Sfantul Ion, chiar pe creasta unui deal, a inceput constructia unui bloc cu 48 de apartamente.  
 
Cei care doresc sa ajunga la el vor avea de parcurs cu un drum de pamant in panta, unde soferii masinilor din clasa media nu prea au curajul sa se aventureze.  La jumatatea drumului se construiesc alte blocuri care fac parte din complexul Manastur Vest Panoramic, iar singura cale de acces este partial ditrusa din cauza camioanelor.
 
"Terenul este proprietate privata si vom ridica blocuri cu apartamente cu una, doua si trei camere. Ne-am gandit la un pret de 750 - 800 de euro pe metru patrat pentru cele 48 de apartamente, cate va avea un bloc. Acestea vor fi securizate, vor avea garaje la subsol si locuri de joaca pentru copii", a explicat proprietarul terenului si beneficiarul lucrarii, Cosmin Cozar. Cu toate acestea, drumul nu va fi realizat deocamdata, iar singurele cai de acces betonate vor fi in interiorul complexului, sub forma de alei.
 
Blocuri in loc de pasune
Aceeasi situatie se repeta si in capatul cartierului Grigorescu, cateva sute de metri mai sus de ansamblul American Village. Pana acum cateva luni, pajistea era locul preferat de picnic atat a celor din cartierul Grigorescu cat si a altor clujeni. Mai mult decat atat, locuitorii din zona isi scoteau caii si vacile la pascut exact pe locul unde acum se construieste unul dintre cele trei blocuri.

Alexandra Groza , Monica Balea