Blocul mic si nou se bate la pret cu cartierul mare

TENDINTE , ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

28.10.2007 - Cotidianul

publicat pe 27.08.2007

 

In aproape toate cartierele Capitalei au aparut tot mai multe dezvoltari rezidentiale de mici dimensiuni, care constau in cel mult doua blocuri

Blocurile individuale concureaza la pret marile ansambluri rezidentiale. Astfel de cladiri se construiesc in aproape toate cartierele Capitalei. Analistii imobiliari afirma ca acestea sint fie blocuri pentru clasa medie construite de persoane fizice cu disponibilitati financiare sau de firme care nu pot derula proiecte de anvergura, fie proiecte care se adreseaza segmentului de lux si pentru care pozitionarea este foarte importanta.

Criza de terenuri a fost un alt motiv pentru care unii au optat pentru construirea de blocuri noi izolate. „Cred ca este un segment interesant. Vorbim despre un produs de nisa, care aduce apartamente noi in vecinatatea blocurilor construite inainte de 1989“, spune Liviu Ureche, Certified International Properties Specialist.

Preturile locuintelor din astfel de imobile sint mici si pentru ca multe sint construite de persoane fizice, iar la tranzactiile intre persoanele fizice nu exista TVA. Trebuie spus ca se pot gasi locuinte in cartiere precum Titan, Militari sau Drumul Taberei la preturi de 1.000-1.100 de euro/mpc, pentru care de multe ori nu se aplica TVA.

 

Valentin Baesu