Blocajul vanzarilor de imobile vechi alimenteaza piata inchirierilor

Imobiliare

22.07.2008 - The Money Channel
Blocajul vanzarilor de imobile vechi alimenteaza piata inchirierilor
Blocajul vanzarilor de imobile alimenteaza piata inchirierilor. Acesta este unul dintre efectele imediate generate de stagnarea tranzactiilor cu apartamentele vechi. Ultimele analize de piata arata ca supraoferta de locuinte de inchiriat din ultimele luni nu a scazut preturile.

Numarul de apartamente de inchiriat a crescut in ultimele luni, pe fondul scaderii tranzactiilor pe piata vanzarilor de locuinte. TotuÅŸi, supraoferta nu a determinat ÅŸi o scadere a preturilor, acestea ramanand constante pe parcursul intregului an.

In iunie 2008 au fost scoase la inchiriere cu aproape 45% mai multe apartamente de 2 camere ÅŸi cu 35% mai multe apartamente de 3 camere fata de iunie 2007, potrivit monitorizarii efectuate de site-ul imobiliar AnunturiParticulari.ro.

Pe segmentul de inchirieri garsoniere creÅŸterea numarului de oferte a fost de 33%. CreÅŸterea numarului de apartamente scoase la inchiriere in ultimele luni nu a determinat insa modificari la nivelul preturilor solicitate de particulari, spune Silvia Vilceanu General Manager la agentie.net.

Ea sustine ca pe tot parcursul anului 2008 se observa o creÅŸtere de sub 5%, insa in iunie 2008 chiriile solicitate s-au inscris pe un trend crescator comparativ cu aceeaÅŸi luna din 2007.