Blaga anunta un proiect gigant de constructie a 10.000 km de drumuri judetene

PROIECTE / DEZVOLTARE

     Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, a anuntat, ieri, la Botosani, ca va propune Guvernului un proiect "gigant" privind realizarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene. Potrivit lui Blaga, proiectul urmeaza sa fie prezentat in Guvern in cel mult o luna.
     "Sunt programe curajoase pentru infrastructura. Va garantez ca, intr-o luna de zile, Ministerul Dezvoltarii va propune Guvernului un nou mare proiect - 10.000 de kilometri de drumuri judetene. Este nevoie de drumuri judetene, daca tot vorbim despre dezvoltarea regiunii Nord-Est si nu numai", a afirmat Vasile Blaga, care a participat la Conferinta regionala cu titlul "Cum dezvoltam economic zona de Nord-Est a Romaniei?", desfasurata la Botosani. Oficialul MDRL sustine ca "Guvernul va trebui sa se pronunte pe solutia de finantare".
     "Pe Axa 2 avem finantare de 880 de milioane de euro pentru drumuri judetene, dar in total avem solicitari de finantare de proiecte eligibile de peste 3 miliarde euro", a adaugat Vasile Blaga