Beyler, vile de 40 mil. euro pe terenul fabricii de usi

Constructii

11.08.2008 - Business Standard
Compania cu capital turc Beyler Galati, specializata in productia de usi si sisteme din PVC, intentioneaza sa isi relocheze activitatea in urma unei investitii de sapte milioane de euro, urmand ca pe terenul actualei fabrici sa dezvolte un cartier de 150 de vile, proiect care va necesita fonduri de 40 milioane de euro. Investitia pentru constructia noii fabrici va fi derulata pe parcursul anului viitor, urmand ca proiectul imobiliar sa fie initiat in 2010, potrivit consilierului administrativ al firmei, Mehmet Fazlioglu, citat de Mediafax.

Ambele proiecte vor fi desfasurate pe un teren de 9,5 hectare, aflat in proprietatea companiei. Potrivit sursei citate, in noua fabrica va fi extinsa doar productia de usi de interior, de la 600 pana la 1.000 de unitati pe zi.

Beyler produce usi metalice, de interior, profile si tamplarie din PVC si mizeaza, in acest an, pe o cifra de afaceri de cel putin 60 milioane de euro, incluzand segmentul imobiliar. Anul trecut, Beyler a avut vanzari totale de 19 milioane de euro, generate din comercializarea usilor metalice, de interior, accesoriilor, precum si a profilelor si tamplariei din PVC

Compania va investi, in intervalul 2008-2009, 70 mil. euro in dezvoltarea unui alt proiect rezidential la Galati, care va cuprinde zece blocuri cu 1.400 de apartamente. Primele patru blocuri, cu 384 de apartamente, urmeaza sa fie finalizate in acest an, celelalte trebuind sa fie finalizate in cursul anului viitor.
 
George Sarcinschi