Bermo Group bugeteaza investitii imobiliare de 70 mil. Euro

Imobiliare , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 24.07.2007

 

Compania Bermo Group, al carei actionar principal este Imotrust Arad, vizeaza investitii de circa 70 milioane de euro in urmatorii doi ani in Arad si Brasov. Compania si-a extins recent activitatea si in Brasov, prin achizitia unui teren de 10.000 de metri patrati contra unei sume de un milion de euro.

Pe terenul cumparat in municipiul Brasov compania aradeana intentioneaza sa dezvolte un complex rezidential cu apartamente premium, cu o suprafata construita desfasurata de aproximativ 19-20.000 de metri patrati. "Deocamdata, e prematur sa avansam cifre privind numarul de locuinte. Putem spune doar ca suntem in stadiu de proiectare si ca ansamblul va atrage o investitie de circa 8,5 milioane de euro", a declarat pentru Business Standard marketing managerul Bermo Group, Flavius Esnican. Finantarea proiectului va fi asigurata in proportie de 15% din surse proprii si 85% credite bancare. Una dintre bancile preferate de Bermo este BancPost, de la care a mai obtinut un credit de cinci milioane de euro pentru finantarea altor doua proiecte rezidentiale din Arad. Potrivit reprezentantului companiei, decizia de extindere a activitatii in Brasov a venit pe fundalul unor studii efectuate asupra pietei brasovene din care reiese ca piata locala are un mare potential de dezvoltare si ca este o cerere majora de locuinte noi. Pana in prezent, Bermo Group a construit sau se afla in stadiu de constructie a sapte proiecte imobiliare in principal in Arad si in imprejurimi.

Bermo Plaza este cel mai mare proiect dezvoltat de companie si va cuprinde o zona comerciala si una rezidentiala. Investitia atrasa de acest complex va fi de circa 15 milioane de euro. Proiectul va fi amplasat in centrul municipiului Arad, pe un teren de 4.500 de metri patrati, si va avea o suprafata desfasurata de 30.000 de metri patrati, fiind compus din subsol, parter, 12 etaje si mansarda. Momentan, proiectul este in stadiul de concept si constructia este programata sa inceapa in vara anului 2008.

Bermo Group este prezenta pe piata imobiliara romaneasca din 2004. Cote semnificative din companie sunt detinute de Imotrust Arad, in proportie de 58%, si de omul de afaceri Valentin Morar, cu peste 41%. Pana in prezent, investitiile Bermo Group in proiecte imobiliare aflate in diferite stadii de dezvoltare se ridica la 13 milioane de euro. Totodata, compania detine active in valoare de 6,63 milioane de euro. Anul trecut a avut afaceri de 978.000 de euro, iar pentru primul semestru al acestui an a avut o cifra de afaceri de 590.000 de euro. Bermo Group are 11 angajati si patru colaboratori.

 

Alexandru Urzica