BCR vinde apartamente de 3 camere in orase mari cu pana la 60.000 euro

Imobiliare

26.01.2010 - Adevarul
Presa economica de astazi scrie despre licitatiile organizate de BCR, aporturila suplimentare de capital pentru asiguratorii autohtoni in 2010 sau noua epoca a imobiliarului romanesc. Printre alte subiecte, criza nu a lezat planurile pe termen lung, iar cumparaturile se fac in criza, potrivit lui Laszlo Diosi.

BCR vinde apartamente de 3 camere in orase mari cu pana la 60.000 €. BCR, cea mai mare banca de pe piata, vinde la licitatie un apartament de trei camere din Constanta cu pretul de pornire de aproape 56.000 de euro pentru 67,5 metri patrati. Un alt apartament, de doua camere din Brasov, este scos la vanzare la pretul de 30.400 de euro. La Drobeta-Turnu-Severin, banca vinde la licitatie o casa de 156,30 metri patrati cu teren de 438 de metri patrati pentru circa 166.600 de euro. BCR urmeaza exemplul altor jucatori si a inceput sa publice pe site-ul propriu programul licitatiilor organizate pentru executarea clientilor care nu si-au mai rambursat creditele ipotecare sau alte credite garantate cu ipoteca, scrie Ziarul Financiar.

Aporturi suplimentare de capital pentru asiguratorii autohtoni in 2010. Societatile de asigurari din Romania au inceput anul 2010 in nota care le-a dominat activitatea pe tot parcursul anului trecut, punand accent pe stabilitatea finan­ciara si pe aporturile suplimentare de capital. Criza economica si financiara a afectat serios profiturile asiguratorilor, care s-au vazut nevoiti sa apeleze la noi majorari de capital pentru a putea respecta cerintele privind marja de solvabilitate, potrivit Financiarul.

Noua epoca a imobiliarului romanesc: proiecte mici, foarte mici, cele mai mici.  In real-estate, epoca lui “cel mai mare proiect” s-a terminat. Urmatorii ani sunt definiÈ›i de “mic”: investiÈ›ii mici, preÈ›uri mici È™i riscuri pe masura. Neglijate pana acum atat de jucatorii din real-estate, cat È™i de cei din retail, oraÈ™elele mici, ca de exemplu HuÈ™i sau Marghita, incep sa apara È™i pe harÈ›ile acestora. Asta nu inseamna ca acolo nu exista potenÈ›ial de business, doar ca, parafrazand proverbul “omul potrivit la locul potrivit”, in astfel de localitaÈ›i mici este nevoie de proiectul potrivit la momentul potrivit. Este ceea ce incearca sa faca dezvoltatorul RED Management Capital cu reÈ›eaua de centre comerciale Cadran, un concept de centru comercial de mici dimensiuni, croit special pentru astfel de localitaÈ›i, scrie Money.

Criza nu a lezat planurile pe termen lung. 2009 a fost un an greu pentru transportatori, dar si pentru importatorii de vehicule comerciale grele in aceeasi masura. Pentru prima data dupa 1989, piata nu a mai cunoscut cresterea, ci o dramatica scadere. Totusi, in ciuda acestui fapt, au fost anumite companii care nu s-au ferit de investitii. Este si cazul companiei Volvo Trucks Romania, care, anul trecut, in numai cinci saptamani, a inaugurat oficial trei centre noi, la Brasov, Pitesti si Bacau, noteaza Curierul National.

Laszlo Diosi: Cumparaturile se fac in criza. Planurile OTP Bank Romania sa achizitioneze o banca mica pentru a-si spori cota de piata, nu s-au schimbat, ne-a declarat Laszlo Diosi, director general OTP Bank Romania. "Parerea mea personala este ca trebuie sa cumperi in criza. Asa ca daca va fi sa se intample ceva, ar trebui sa se intample anul acesta", potrivit domnului Diosi, citat de Bursa.