BCR: Programul Prima casa va fi disponibil la toate bancile

Finante Banci

30.05.2009 - Cotidianul

Directorul de retail al celei mai mari banci din Romania spune ca solicitantul de credit va fi singurul care va decide de unde sa ia imprumutul.
 
 “Cel mai probabil, orice banca va putea oferi credite ipotecare prin programul «Prima casa»”, a declarat, vineri, Sorin Mititelu, director de dezvoltare produse ÅŸi retail in cadrul BCR. Potrivit acestuia, clientul va fi singurul care va decide ce banca sa aleaga. Pana in prezent se ÅŸtia faptul ca o parte dintre banci au venit cu propuneri pentru pachete de creditare (cu dobanda ÅŸi avans redus) urmand a fi selctionate de catre ministrul Finantelor. Printre bancile care au depus aceste propuneri se numara Banca Transilvania, OTP, BRD, BCR, CEC Bank sau Alpha Bank.

Directorul BCR a adus lamuriri ÅŸi in ceea ce priveÅŸte modalitatea in care bancile ar urma sa se foloseasca de garantiile statului in cazul in care clientul ajunge in incapacitate de plata. Publicitate

 “Bancile vor putea sa execute garantiile acordate pentru creditele ipotecare prin programul «Prima casa», cel mai probabil in cazul restantelor mai mari de 90 de zile”, a spus Mititelu. Oficialul BCR a adaugat ca Banca Nationala a Romaniei va accepta garantiile de 100% de la Fondul de garantare, acestea fiind la randul lor contragarantate de stat. Statul garanteaza prin programul “Prima casa” creditele ipotecare contractate in limita a 60.000 de euro. Imprumuturile ar urma sa fie acordate cu dobanda redusa ÅŸi avans de doar 5%.