BCR acorda 60 de credite Prima Casa pe zi

Finante Banci

03.02.2010 - Curierul national

BCR a acordat, de la inceputul acestui an, in medie cate 60 de credite "Prima Casa" pe zi, iar suma totala aprobata pentru finantare de la lansarea programului a ajuns la 333 mil. euro, a anuntat institutia de credit. Astfel, BCR a acordat credite pentru achizitionarea sau construirea a peste 6.300 de locuinte prin Prima Casa, in valoare de peste 255 mil. euro, si a aprobat financiar inca alte 1.600 de dosare, in suma de peste 78 mil. euro.

In cazul imprumuturilor aprobate financiar, solicitantii trebuie sa vina cu documentele locuintei care va fi cumparata/construita, se arata intr-un comunicat al BCR. "Am finantat pana acum locuinte care pot forma un oras precum Sinaia. Cine isi doreste achizitionarea unei locuinte in varianta actuala a programului trebuie sa semneze antecontractul de vanzare-cumparare pana la 15 februarie inclusiv", a declarat Stefan Coroianu, director executiv directia credite retail din cadrul BCR.

In plus, BCR are in curs de aprobare aproximativ 830 de dosare, in valoare de 33 mil.euro. BCR isi va anunta direct toti clientii care au dosare aprobate financiar ca trebuie sa incheie antecontractul de vanzare-cumparare pana la jumatatea lunii februarie.