Barlinek vrea o fabrica de parchet in Romania

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

31.10.2007 - Business Standard

Producatorul polonez de pardoseli si parchet din lemn Barlinek intentioneaza sa cumpere o fabrica de profil in Romania, iar conducerea companiei analizeaza optiunea de a lansa o emisiune de actiuni pentru finantarea investitiilor in state din estul Europei, inclusiv in Romania, conform principalului actionar al companiei, Michal Solowow, citat de Thomson Financial. Oficialul companiei a aratat, intr-un interviu acordat cotidianului polonez Rzeczpospolita, ca, in acelasi timp, firma mai este interesata si de efectuarea unor achizitii greenfield in zona Muntilor Ural.

“Principala sursa de finantare o vor reprezenta profiturile si datoriile, asemenea scenariilor anterioare. Extinderea Barlinek este un proces foarte intens, si nu exclud posibilitatea de a apela la actionari, prin organizarea unei emisiuni de actiuni cu drept de preemptiune”, a spus Solowow.

Barlinek si-a anuntat intentia de a intra pe piata din Romania inca din anul 2005, cand firma si-a anuntat disponibilitatea de a realiza o investitie de tip greenfield, in valoare de 40 milioane de euro, in zona de sud-vest a tarii. In 2006, o alta companie internationala a achizitionat un producator de pe piata romaneasca. Astfel, firma finlandeza Karelia a preluat compania Larodan, din judetul Maramures.

 

Ovidiu Lefter