Bani de la primarie pentru achitarea dobanzilor la creditele imobiliare

Imobiliare

13.05.2009 - Gandul

Beneficiarii – tineri sub 35 de ani, care au cel putin un copil si muncesc in oras

Dupa ce s-a tot jeluit ca din cauza crizei a fost nevoit sa taie „la sange” cheltuielile municipalitatii, primarul Brasovului, pedelistul George Scripcaru, a fost cuprins brusc de un acces de darnicie: vrea  sa plateasca din bugetul local dobanzile la creditele imobiliare contractate de familiile tinere pentru cumpararea unei locuinte! „In acest fel, i-am ajuta pe tinerii casatoriti care au venituri modeste sa poata obtine si ei un credit bancar si le-am da o mana de ajutor si dezvoltatorilor imobiliari sa vanda mai usor locuintele pe care le construiesc”, si-a argumentat el subita generozitate pe banii publici.

In ceea ce ii priveste pe beneficiarii creditelor imobiliare cu dobanda platita de municipalitate, Scripcaru a precizat ca acestia vor fi selectati pe baza unor criterii ce urmeaza a fi aprobate de Consiliul local, intre care varsta maxima de 35 de ani, loc de munca stabil in Brasov pentru fiecare dintre soti si cel putin un copil in intretinere.

Pentru firme - credite garantate cu contractul de lucrari

Ce suma ar urma sa fie pusa la bataie in acest scop din bugetul local si cat de legala este o astfel de utilizare a banilor publici doar in beneficiul catorva zeci sau sute de contribuabili, edilul a evitat insa sa spuna. In schimb, a anuntat o alta „implicare de criza”, de data asta in zona afacerilor private, in sprijinul firmelor care au contracte cu municipalitatea, pentru ca acestea sa poata obtine credite bancare de finantare a activitatii curente. „I-am convocat pentru miercuri pe patronii tuturor firmelor care au contracte cu noi, primaria, la o intalnire cu reprezentantii unei banci care s-a aratat dispusa sa le acorde asemenea credite acceptand ca ele sa fie garantate chiar cu contractele respective”, a precizat Scripcaru, care a refuzat sa dezvaluie insa cuantumul creditelor ce ar urma sa fie obtinute de firmele aflate in gratiile sale.