Autoritatile incurajeaza inchirierile de locuinte

LEGISLATIE / REGLEMENTARI , Imobiliare

02.11.2007 - Money Channel
Autoritatile incurajeaza inchirierile de locuinte

Dacă sunteÅ£i chiariaÅŸi de voie ÅŸi nu de nevoie, aflaÅ£i că autorităţile încurajează închirierile de locuinÅ£e. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice ÅŸi LocuinÅ£elor pregăteÅŸte un pachet de legi care să prevadă facilităţi pentru investitorii care construiesc locuinÅ£e destinate închirierii.


Acest lucru ar trebui, în timp, să reducă nivelul chiriilor, o dată cu constituirea unui stoc de apartamente de închiriat, mai consistent.

97% din fondul locativ din România e deÅ£inut de proprietari, unul din cele mai mari procente din Europa. Acest lucru împiedică realizarea lucrărilor de reabilitare necesare clădirilor, deoarece mulÅ£i proprietari nu au bani.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice ÅŸi Locuintelor vrea să schimbe treptat situaÅ£ia aÅŸa că pregăteÅŸte un pachet de legi pentru locuire care ar trebui să fie gata până la jumătatea acestei luni.

Ministrul LocuinÅ£elor spune că apartamentele vor putea fi închiriate la preÅ£uri rezonabile atât pentru chiriaÅŸi cât ÅŸi pentru proprietari.

80% din locuinÅ£ele urbane din România sunt în blocuri iar aproape 60% din aceste blocuri au nevoie de reabilitare termică ÅŸi nu numai.