Atlas Corporation, profit de trei mil. euro in 2006

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

01.11.2007 - Business Standard

Producatorul si distribuitorul de materiale de constructii Atlas Corporation a raportat, pentru anul 2006, un profit de trei milioane de euro, aproape dublu fata de anul precedent, atunci cand compania a obtinut un profit de 1,8 milioane de euro.

Cifra de afaceri din 2006 a fost de 32,6 milioane de euro. Pentru acest an, oficialii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 47 milioane de euro.Compania Atlas Corporation are capital elen si isi desfasoara activitatea pe trei divizii - APLA, divizia de productie si distributie materiale de constructii, distributie produse electronice si logistica.

Pe piata materialelor de constructii, Atlas Corporation se afla pe locul trei intr-un top al producatorilor de vopsele lavabile, dupa Policolor si dufa Deutek. Pe piata de polistiren extrudat sunt lideri, fiind urmati de Dow Chemical Company si de Austrotherm.

In acest an, compania a investit 6,5 milioane de euro intr-o noua platforma de productie, la iesirea din Bucuresti. Noua platforma cuprinde doua fabrici, una de polistiren extrudat si una de vopsele lavabile. Capacitatile instalate la aceste fabrici sunt de 150.000 de metri cubi polistiren extrudat (tip de polistiren rezistent la foc, de calitate superioara, folosit in izolari), respectiv 50.000 tone de vopsele lavabile.

Ovidiu Lefter