Astaldi: nou contract la Otopeni de 76 mil. euro

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Constructii

18.01.2008 - Business Standard

Compania italiana Astaldi, implicata in constructia stadionului Lia Manoliu, a castigat un nou contract in valoare de 76 mil. euro pentru realizarea celei de-a treia etape a proiectului de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Henri Coanda din Otopeni, potrivit unui comunicat al companiei.

Astaldi a realizat si primele doua faze ale procesului de modernizare a Aeroportului Otopeni, in baza unor contracte in valoare cumulata de 214 mil. euro, astfel ca totalul lucrarilor se ridica la 290 mil. euro. “Astaldi va executa lucrarile de extindere a terminalului de sosiri si a celui de pasageri, va renova salonul oficial, va reorganiza fluxul de pasageri si va construi o noua parcare auto”, se arata in comunicat. Lucrarile de modernizare vor debuta la inceputul acestui an, urmand sa se desfasoare pe durata urmatoarelor 36 de luni.

Compania italiana a inceput operatiunile in Romania in urma cu peste 20 de ani si este implicata, in prezent, si in lucrarile de reabilitare a aeroportului international de la Cluj-Napoca. Grupul are in derulare pe piata din Romania lucrari pe autostrada Bucuresti-Constanta si pe Splaiul Unirii, proiecte realizate in diverse parteneriate, a caror valoare este de 57 mil. euro. Astaldi a castigat din aceste lucrari 19 mil. euro in 2007. Pasajul Basarab a fost cea mai importanta lucrare a grupului realizata in parteneriat cu compania spaniola FCC. Valoarea contractului a fost de 113 mil. euro, din care Astaldi a castigat jumatate. Italienii au demarat, alaturi de Max Boegl, constructia Stadionului National, proiect de 120 mil. euro, din care participatia Astaldi este de 40%.

Alexandru Urzica