Asmita incepe livrarea primelor apartamente. Vezi ce au cumparat peste 250 de persoane

PROIECTE / DEZVOLTARE

03.08.2009 - Wall street

Apartamentele din prima faza a proiectului Asmita Gardens, situat pe Splaiul Unirii, vor fi livrate incepand cu sfarsitul acestei luni, iar cea mai ieftina locuinta aflata in prezent la vanzare este o garsoniera de 54 mp, cu pretul de 124.000 euro plus TVA.

Prima faza a proiectului are 324 de apartamente, dintre care aproximativ 270 au fost deja vandute. Preturile pornesc de la 124.000 euro plus TVA pentru un studio de 54 mp construiti, 137.000 euro pentru un apartament cu doua camere, de 88 mp si 186.000 euro, in cazul unuia cu trei camere, de 95 mp. Locul de parcare nu este inclus, ci costa 10.000 euro daca este suprateran si 15.000 euro, subteran.

Printre cumparatorii apartamentelor din Asmita Gardens se numara Nicoleta Luciu, Florin Piersic Jr. si Calin Goia, solistul trupei Voltaj.

Cele mai scumpe locuinte din Asmita Gardens, penthouse-urile, nu au fost scoase deocamdata la vanzare, dar lista cererilor este mai lunga decat cea a ofertelor. Penthouse-urile au suprafete de 200 mp construiti, plus inca 200 mp de terasa si camere cu inaltimi de pana la 6,5 m.

“In total, avem sapte penthouse-uri care vor fi scoase la vanzare fara finisaje, dupa ce intregul proiect va fi finalizat. Preturile nu au fost inca stabilite, urmand sa fie decise in momentul in care vor fi scoase la vanzare, insa estimam ca pretul mediu va ajunge la 800.000 de euro, variind in functie de etajul la care se afla si de vederea oferita”, ne-a declarat Cristina Cojocariu, directorul de marketing al Asmita Gardens.

La parterul celor sapte blocuri din Asmita Gardens se afla o suprafata totala de 5.500 mp de spatiu de retail, destinati inchirierii. “O parte din acestea au fost deja inchiriate, iar pana la finalul verii se vor concretiza negocierile cu inca sase retaileri, din diverse domenii de activitate”, a adaugat reprezentantul Asmita.

Proiectul Asmita Gardens cuprinde 758 de apartamente, iar la finalizare, investitia se va ridica la circa 120 de milioane de euro, potrivit estimarilor anterioare ale companiei. In urma cu o luna, fondul de investitii ECDC si grupul indian Asmita au majorat, cu 9,4 milioane de euro, capitalul firmei romanesti Asmita Gardens.

ECDC, administrat de Charlemagne Capital Limited, a achizitionat, in vara anului 2006 jumatate din proiectul rezidential, prin incheierea unui parteneriat cu grupul Asmita.